Március 15-én reggel startolt a Nemzeti Hírtévé, mely rögtön a 6 órás híradásában jó pár technikai malőrbe ütközött. Ahogy a műsor elindult, az első bejátszás alatt azonnal hanghibák sorozata lépett fel. A hírolvasók, műsorvezetők beszélgetése hallatszott be oda, ahova nem kellett volna, így többek közt annak is fültanúi lehettek a nézők, ahogy a kollégák egymást szólongatják vagy az egyik műsorvezető arról érdeklődik, elnézést kérjen-e.

Az MTVA vezérigazgatója, Szabó László Zsolt a műsorban elmondta, a főként fiataloknak szóló Petőfi TV este nyolc órakor startol az M2 helyén. Az új csatorna azokat az ifjakat célozza meg, akiket jelenleg nem igazán szólítják meg a tévéműsorok. Azok a főleg szórakoztató jellegű adások, melyek eddig az M1-en mentek, most átkerülnek a szintén átalakuló Duna TV-re.

Az első pár órában a fontos hírek helyett a televízió munkatársai inkább magáról a csatornáról beszélgettek. A két műsorvezető, Hevér Lóránt és Imre Balázs elmondta, hogy a csatorna egyértelműen legfontosabb elemei a hírműsorok lesznek – melyekből rengeteget láthat a néző, ráadásul valós időben. Elmondásuk szerint az adó másik legfontosabb újdonsága, hogy "sokszor lesz időjárás jelentés képzett meteorológusokkal" és lesz, amikor óránként többször is bejelentkeznek, valamint a rendkívüli időjárási helyzet fellépésekor pedig élőben fogják közvetíteni. Ezután kezdődött a nem kevés műsorvezető egyenként való bemutatása a belföldi tudósítóktól a határon túliakig, melytől az adás eléggé szétesett és meglehetősen vontatottá vált.

Az M1 hírcsatornája ezután is belefutott jó pár hibába, például kétszer indítottak el egy bejátszást, de a hang mindkétszer lemaradt alóla. Erre a zavarban lévő Imre Balázs is belegabalyodott kissé a szövegébe. Az éppen aktuális, legfrissebb híreket tartalmazó sáv – newsticker –, mely a képernyő alján helyezkedik el, meglehetősen homályosan jelent meg és nem igazán lehetett róla elolvasni az információkat.

Valódi hírkeről sem nagyon sikerült egyelőre beszámolnia a magyar CNN-nek, például arról, hogy hogyan zajlott az állami ünnepség, vasárnapi családi programokból viszont kimeríthetetlen ajánlót kapott a néző.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nekem nem nagyon tetszik ez az új csatornafelosztás! (M1, M2)
Az M1 csatorna 0-24-ben nyomatja a demagógiát (sehol egy film), az M2 pedig este nyolctól a Petőfi TV "főként fiataloknak szóló" ifjú zenei tehetségeket.
Csak a Duna TV-n lehet majd egy-két filmet nézni, a délelőtti egyházi és barangoló műsorok után.
(Az egész TV kezd egy diktatórikus agymosó gépezetté válni)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Majd át híjják a Kossuth Rádió jóreggelt műsorából a dadogós Jucit,és minden menni fog mint a karikacsapás!
bakegya
iDŐJÁRÁS-SZERVUSZ BOGI-BOGI-ITT VAGYUNK-HÖLGYEK SORA MESÉL A HELYSZÍNEKRŐL,DE CSAKKK A BLÚZUK SZÍNE BIZTOS,MERT RIPORTALANY NUKU...
DE MA IS VALÓSZÍNŰ MINDENHOL KISÜTÖTT A NAP-CSAKKK AZT TUDNÁM HOLA PUTYIN???
verőce21
@AKATI: (16:02) Ez a "fordított kokárda" nem is biztos, hogy véletlen volt!
Ugyanis Petőfi felesége a reggeli sietségben zöld szélével kifelé varrta össze a kokárdát. Petőfi egész nap így menetelt helyszínről helyszínre. Sokan, nagyon sokáig ezt a formát tartották autentikusnak! :)
soljanka
@verőce21: Én már nagyon régóta - évek óta- nem nézem az M1-et: reggeli műsorok, híradók, magazinok, háttérműsorok.
Amíg csak mobil netem volt filmeket néztem, mert nem volt reklám.
De ha ezek ilyen dilettánsul viccesek lesznek, érdemes lesz odakapcsolni, ha egy jót akarok röhögni.
bakegya
@verőce21: hát igen a köd már csakkk olyan,lassan tisztul,aztán egyszer csakkk megvilágosodik,de ezek már sose fognak színre színt látni,mert genetikailag fertőződtek.A technika meg ugye jópénzért van ugyan,de meghaladja a képességeiket.
EZ EGY BITONSÁGTECHNI9KAI MEGOLDÁS-DE ATTÓL TARTOK CSAKKK AZ ORBÁNKUTYAGUMI ÚJRAHASZNOSÍTÁSÁRA SZOLGÁL ÉS BEVÉD!!!
Rockxy
Nincs semmi probléma.
A tévét ki lehet kapcsolni.
Vagy be se. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.