A 13 éves csúcson ragadt adóteherrel továbbra is a második legnagyobb mértékben terhelik a magyar fizetéseket az Európai Unióban – írja az Mfor.hu.

Az Eurostat összesítése szerint tavaly hazánkban az átlagos adóék 49 százalékos volt. Akárcsak 2013-ban, úgy tavaly is ez volt a második legmagasabb adóék Európában, minket csak Belgium előz meg 49,9 százalékos adóteherrel. Ez ráadásul 0,1 százalékponttal alacsonyabb is a 2013-as adatnál.

A dobogóra felfért még Franciaország is, az utolsó helyen pedig Svájc áll.

Brutálisan magas a magyar bérek adóterhe

Annak eredményeként, hogy tavaly semmit nem változott a magyar bérekkel kapcsolatban az adórendszer, az adóterhelés mértéke immár 13 éves csúcson ragadt. Ennél többet legutóbb ugyanis 2001-ben vont el az állam a fizetéshez kapcsolódóan, 50,9 százalékot – olvasható a lap cikében.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Tőlem lehetne 75% is a bérem adóterhe, ha a maradékból vidáman megélnék, mint mondjuk egy svéd vagy luxemburgi! Főleg, ha tudnám, hogy a levont adó jó célt szolgál és nem egyes multimilliárdosok zsebébe vándorol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Ahol alacsonyabb az adó és az áfa ott a gazdaság is jól tud működni,több a fogyasztás jobban érvényesülnek a vállalkozások. A Fidesz sajnos ezt nem éri fel ésszel,sajnos még Habonynak sem jutott eszébe.
papa.49
@kukac50: Ilyen ,,úri huncutságokat,, ne tételezzél fel a karatematyiról...(ész)
Aki Én
@kukac50: 07:59 De a magasan tartott áfával lehet nagyokat csalni. Ennek ez a fő oka.
feleselek
Semmi gond! Viki megigérte, hogy ugyis eltörlik a jövedelemadót, hadd örüljön Európa, eddig is Ők tartottak el bennünket, ezután a nevükre is vehetnek... Jó pénzért!
papa.49
@Aki Én: Arányosan kaphatnák a ,,képviselő,, ( képmutató) urak, hölgyek is a fizujukat, de ők csak a sajátjukat emelgetik, a népét nem!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.