A Fidesz szerint a közelmúlt brókerbotrányai miatt zajló büntetőeljárásokban el kell kobozni a csalásokban részt vevők teljes magánvagyonát. A kormánypárt erről törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek legkésőbb április elején – közölte Rogán Antal frakcióvezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott: a kártalanításnál nem maradhat el a személyes felelősségre vonás, vagyis az, hogy a csaló brókercégek tulajdonosai és vezetői a magánvagyonukkal is feleljenek. A politikus arról is beszélt, hogy sűrű és szigorú ellenőrzésekre van szükség a brókercégek világában, és el kell végezni ugyanazt a munkát, amit a bankoknál, valamint a takarékszövetkezeteknél.

Rogán Antal a sajtótájékoztatón tűrhetetlen csúsztatásnak nevezte azt a parlamenti MSZP-s felszólalást, amely szerint a Magyar Televízió nem közvetíti élőben az interpellációkat és az azonnali kérdéseket.

Az új M1-re vonatkozó kérdésekre a frakcióvezető azt válaszolta: nem szeretne foglalkozni egyetlen csatorna műsorával sem. A Magyar Televízió jogszabályokban garantált függetlenséget élvez – tette hozzá. Azt azonban megemlítette – utalva a hvg.hu egyik publicisztikájára –, megengedhetetlennek tartja az olyan megjegyzéseket, amelyek a köztelevízió egyik cigány származású munkatársát érték.

Azzal kapcsolatban, hogy 19 "rendszerbontó" népszavazási kezdeményezést indítanak a március 15-ei civil demonstráció szervezői az Orbán-rendszer lebontásáért, az "új magyar köztársaságért", Rogán Antal azt mondta: "19 kérdés megfogalmazása maga a komolytalanság, így is érdemes kezelni", nem kívánnak vele foglalkozni.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Most megint visszamenőleges jogalkotás jön a legújabb ellenségeink, a brókerek miatt?
Azt hittem, hogy a büntetés kiszabása (pl. vagyonelkobzás) a bíróság dolga MIUTÁN megállapították a bűnösséget és nem valami fideszes ugri-bugrié...

Azt kéne inkább vizsgálni, hogy a Fidesz által hozott törvények (pl. a PSZÁF beolvasztása az MNB-be) hozzájárult-e a kialakult helyzethez.
Ha igen, akkor sajnos Tóninak is megvan a felelőssége és el kell venni tőle a folyamatosan táguló lakását a benne található Louis Vuitton táskákkal együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@gödörben: Tisztelem a véleményes, de az optimizmusodat is. Sz@rt ér a harag, hatalom nélkül ! - mondta egy bölcs öreg barátom. Az " elit familiák " eredeti tőkefelhalmozása még nem zárult le. Amíg ők meg nem szedik magukat, itt a törvényi háttér nem változik, legfeljebb még jobban eltakarják a nyilvánvaló gyarapodási magatartást. A nép - olyan kategória nincs. Lehetnek kisebb- nagyobb közösségek, civil szervezetek, / akik nyilvánvalóan nem politikai célzattal alakulhatnak, legfeljebb nem kötik ki szervezési , működési szabályzatukban, hogy nem jelölnek képviselöt, vagy nem támogatnak politikai pártot./és lehetnek pártok, akik , ahogy most is tucatszámra alakultak, még pénzt is kaptak, aztán szétszéledtek, mert az volt a " feladatuk " hogy osszák meg százfelé a " nép " különböző aktivizálódó csoportjait. A megbízó nem fut a kidobott százmilliók után, egyrészt mert nem az ő pénze, másrészt tudta, soha nem is tudja visszaszerezni. A cél teljesült. A " nép " százfelé húz, mint már sok száz évek óta. Itt tehát egy JÓ, Tisztességes, Európai és Magyar, határozott és céltudatos, kikezdhetetlen és ellenőrizhető, kíméletlenül következetes, kiváló szakembereket begyűjteni képes pártot kell megalapítani, amely párt nem zárja ki az eddig már ismert szakembereket, csak mert tegnap, vagy előbb más nézeteket valló párthoz tartoztak, de keményen nagyító alatt tartja őket és ezt a tudtukkal és beleegyezésükkel teszi, kinevelhet felzárkózásra alkalmas és érdemes fiatal kíválóan felkészült utódokat, újraépíti a diplomáciát a klasszikus diplomácia korabeli sikertörténete alapján, újjáépíti a szomszédokkal való kapcsolatokat, felhagy a kalandor külpolitikával, felméri az ország helyzetét, az ország lakossága elé tárja, enged a jogos felháborodásnak és újra épített igazságszolgáltatási apparátussal visszaveszi azt amit csak lehet, kiszabva a büntetést is.Új országtervet épít, széles társadalmi együttműködésre építve azt.Óriási a feladat, de érdemes hozzáfogni. A 24. órában vagyunk.
gödörben
@világlátó: Köszönöm a részletes leírását egy elfogadható folyamatnak. Még azzal egészíteném ki, hogy nincs mentelmi jog mögé bújás, illetve akit mégis rajtakapnak arra az általuk szorgalmazott háromcsapás vonatkozzon.
világlátó
@gödörben: Egyetértek. A köz szolgáját tisztességgel meg kell fizetni és minden módon el kell zárni a lopás, csalás, korrumpálódás lehetőségétől is. De mert az állami monopolkapitalizmustól, egyáltalán a kapitalista rendszertől nem idegen a korrupció, a kontroll rendszer kiépítése nélkülözhetetlen. Ez nem lehet azonos az állandó bizalmatlanságot jelző zaklatással, mert a tisztes közéleti erkölcs helyreállítása, annak megerősítése nagyobb elismerést, megbecsülést kell kapjon.
Tegnap hallottam : A lovat nem ostorral kell megmozdítani, hanem zabbal !
Ezért a közszolga lehetne a tisztességes gazdálkodás és a tisztességes üzleti élet mozgatórugója, még a kapitalista környezetben is.
A közszolga kategóriájába a miniszterelnök, a kormány miniszterei, az államtitkárok és helyetteseik is, de a főosztályvezetők is beletartoznak.
Az igazságszolgáltatás rendszere nem lehet a mindenkori miniszterelnök beosztottja.A főügyész, a kúria elnöke még véletlenül sem lehet családi összeköttetésben a kormány tagjaival, a miniszterelnökkel.Az önálló hatalmi ágak önállósága ne legyen kikezdhető, ahogy most az. Az alkotmánybíróság felállítása időszerű. Amennyi előkészítetlen törvényt átnyomtak rajtuk, az azt mutatja a kormány bábjává lettek, azzal együtt, hogy az AB.tagjai közül sokan igazi jogtudósok és nagy szükség lenne okos , akár visszatartó erejű döntéseikre. Amikor maffia államról beszélnek itthon , az nem csak alaptalan vádaskodás a " bukott baloldal " részéről. Ez a vád nem verhető vissza azzal, hogy kormányon ti is loptatok! Ez kis óvodás játék.ami méltatlan, felháborító és a társadalom totális lenézése. Ezzel a játékkal ezek szerint el lehet élni még néhány évtizedig? Akik ezt gondolják, az ő vagyonuk már biztonságban, itthon termőföldek ezer hektárjaiban, külföldi bankokban, széfekben, üzletrészekben, műkincsekben és aranyban fekszenek. Nekünk meg itt a KDNP.a Szijjártó és Orbán Viktor maszlagja, Kövér és Áder bajusza és valamennyiük megátalkodottsága. Szépen vagyunk.
gödörben
@világlátó: Remélem tevékenyen részt tudunk venni a rombolás megszüntetésében és hazánk újjáépítésében.
világlátó
@gödörben: 66 évesen meg sem kérdeznek, pedig szívesen részt vennék ebben, nem fizetésért, csak azért, hogy tudassam minden velem egykorúnak, hogy megkérdeztek, számít a véleményünk.
gödörben
@világlátó: Üdv a brancsban. Ha kell a véleményünk, vagy a segítő kezünk meg fognak találni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.