A tudományos alapokon nyugvó gyógyítás mellett párhuzamosan léteznek olyan gyógyító célzatú módszerek, melyek bizonyítottan hatástalanok, vagy a hatékonyságuk nem kellően igazolt. Ráadásul e megközelítések zöme nélkülöz minden tudományos alapot. E módszerek közül napjainkban az egyik legelterjedtebb a homeopátia, melynek elméleti alapjai a XXI. századi tudomány fényében nevetségesek, állításai pedig szembemennek a racionális gondolkodással.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
"A homeopátiás szerek (PLACEBO) alkalmazása hipochondria esetén hasznos lehet. Egyébként kuruzslás."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@Aki Én: Aláírom, hogy nem csak az úgynevezett nyugati típusú orvoslás az egyetlen alternatíva, hiszen a természeti népeknél viszonylag kevés a házi/körzeti/családorvos. :) A kínai orvoslást is elfogadják ma már. De. Létezik homeopátiás szer rák ellen?
Aki Én
@m.macskosz: Egyet tudomásul kell venni. Akkora a gyógyszerlobbi, hogy azzal nem könnyű szembe menni. A világ egyik legnagyobb üzlete. Nem érdek az egészséges ember, ennek megfelelően egyebeket -mint gyógynövények, homeopatia, természetgyógyászat- tűzzel vassal ,,írtanak". Ebben az orvosoknak is van részük, mert érdekeltté tették őket. Kevés orvos fogja azt mondani, hogy ne gyere hozzám, ne szedjél méregdrága mérgeket, mert a te bajodra a legjobb például a máriatövis mag (200,-/csomag, a készítmények 2.000,-tól mert ez is üzlet). Ezek a kivételek lesznek természetgyógyászok, homeopaták. Kevesen tudják, hogy őrületesen jó májregeneráló. Alkoholistáknak, például gombamérgezésnél életet menthet... ez a filléres növény.
A rákot is gyógyítja. De nem úgy, hogy ha rákos valaki és beszed egy bogyót, attól meggyógyul másnapra. A szervezetünket elbutítjuk, megzavarjuk, stresszelünk, ezért képtelen a velünk született öngyógyításra. Nem vagyunk annyira roszz konstrukció, mint ahogy azt hisszük, csak tönkretesszük magunkat a szintetikus ,,élelmiszerekkel" antimozgással, gyógyszerekkel. Viszont ha kevesebb mérget eszel, máris adtál a megelőzésnek. A természetben minden gyógyászati eszköz, szer megtalálható. Egyre többen foglalkoznak vele, hisznek benne. Millió eset igazolja, aminek híresztelése nem érdeke a lobbinak. Engem nem a hallottak, hanem a tapasztaltak győztek meg.
Aki Én
Csak egy kérdés: Aki ellenzi a homeopátiát, az próbálta? Mik a tapasztalatai?
Higgyétek el, azok az emberek, akik komoly mellékhatásokkal, kisebb vagyont elköltve már a gyógyszerekre, több éve húzódó betegségből a természetgyógyászattal és homeopátiával ,,pillanatok" alatt meggyógyultak, elég hitelesek tudnak lenni. Ők próbálták, tehát hitelesek.
dr lópicigáspár
@Aki Én: Mivel semmi nincs a homeopátiás szerekben, így a semmit használtam, semmit nem ért, sehogy nem éreztem magam tőle, viszont nagyon sok forintomba került.
Különbséget kellene tenni a gyógynövények és a homeoizé szerek között. Mert az előbbi használ, az utóbbi nem árt, de nem is használ...
Aki Én
@dr lópicigáspár: 07:14 Nem szeretnék ezen vitatkozni.
csapnivalo
Minden esetben a test saját magát gyógyítja meg. A kemikáliák vagy a homeopátiás szerek "csak" stimulálják a rendszert. A homeopátia esetén cél, hogy "emlékezzen" a helyes állapotra, és így gyorsítsa a gyógyulást, a kemikália esetén pedig stresszel provokálja ki a válaszreakciót az immunrendszertől, ami a gyógyuláshoz vezet(het). Mindkettő működik. Míg Ausztriában az orvos megkérdezi a betegét, hogy melyik vonalról írjon fel szert, úgy nálunk is hivatalos gyógymód volt a II. világháború befejeztéig. A homeopátiát ne érdemes erre szakosodott orvos nélkül kipróbálni, mert egy 15-30 perces vizsgálat eredménye alapján ír fel 3-4-5 féle szert a megfelelő hatás eléréséhez. Ezek a szerek kombinált megoldások és egymásra épülnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok