Többek között az alkotmányos demokrácia és a jogállam visszaállítását célnak nevező, valamint a nyugati értékrend és a piacgazdaság melletti elkötelezettséget hangsúlyozó együttműködési megállapodást írt alá szerdán a parlamentben két független képviselő, Fodor Gábor és a képviselői esküjét hétfőn letett Kész Zoltán.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke azt mondta, mindketten liberális értékrendűek és azt szeretnék, ha ez az értékrend erősödne Magyarországon. Azt tervezik, hogy közös ügyekkel és javaslatokkal lépnek fel a parlamentben, és megpróbálnak "egyfajta polgári-liberális együttműködést" megvalósítani – közölte.

Kész Zoltán – aki baloldali pártok és civil szervezetek támogatásával jutott mandátumhoz a februári veszprémi időközi választáson – arról beszélt, hogy Fodor Gábor segített neki abban, hogy minden demokratikus ellenzéki erő beálljon mögé, amikor jelölt volt; akkor ígéretet tett arra, hogy egy "közös gondolkodást, közös szövetséget" hoznak majd létre az Országgyűlésben.

Hangsúlyozta, ebbe az együttműködésbe azok a független parlamenti képviselők is bekapcsolódhatnak, akiknek a pártjai támogatták az időközi választás során. Megjegyezte, ha ezek az együttműködések sikeresek lesznek, akkor lehet bízni abban, hogy 2018-ban "bekövetkezhet egy váltás". Kész Zoltán a sajtótájékoztatón átadott egy levelet Fodor Gábornak, amit a többi független képviselőnek és ellenzéki frakcióvezetőnek is el fog küldeni, ebben – mint mondta – "a közmédiának, inkább mondjuk úgy, hogy az állami médiának" a megszüntetését javasolja.

Arra a kérdésre, hogy a választási kampány során azt mondta, egyetlen párt mögé sem fog beállni, kijelentette, továbbra is független marad, de szeretne együtt dolgozni a többi ellenzéki képviselővel. Jelezte azt is, ha nem ért egyet egy kérdésben Fodor Gáborral, akkor akár a javaslata ellen is voksol. Egy másik kérdésre azt mondta, az Iszlám Állam elleni fellépésről még nem alakította ki álláspontját.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hajrá, igy tovább !!!
Hulljon a férgese !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
"Most roppan meg a kormány"

Nem értem miért kell gúnyolódni a propellernek ha két ember szerződést köt és egyeztetik hogy hogyan lépjenek fel a g vicctor rezsimmel szemben.
Pontosan az a baj hogy a kis sejtek külön külön mozgolódnak és nem közösen lépnek fel a fideSS patkányokkal szemben.
Jó példa erre a lánchídi "blokád" ami nem volt egyeztetve, megszervezve és így eredménye sem volt csak kiröhögtették magukat.
Csak közösen lehet lebontani a g vicctor rezsimet és nem külön külön. Ez az én véleményem.

Hajrá Kész.
perfekt
Elvtelen kompromisszum.Szégyen-hogy függetlennek mondják magukat.De, a cél azt mondják szentesíti az eszközt ! De mi is, a cél --és milyen eszközökkel? Na ,-ne-- valóban úgy lenne?
keresztapa
@Dr. Felipe: Jó jó de a függetlenekkel civilekkel fogjon össze, és ezek mellé álljanak be támogatóként, azok a pártok amelyek egyetértenek a kezdeményezettekkel! De a cél nem ismert, Mi is az a cél, Kormányváltás? ez a ellenzék kis pártjainak a célja a hatalomért! Ebből van elege a tömegeknek, a kis nokedli akarnok pártok, uralom éhségéből.
JAJMÁR
@keresztapa: 18:48 Honnan tudod, miből van elege a tömegeknek? Nekem, személy szerint a jelenleg regnáló kormány kielégíthetetlen uralom-és pénzéhségéből van elegem, és úgy sejtem, nem vagyok ezzel egyedül...
a lényeg, hogy a Kész azokkal és abból a célból fog össze, akivel akar. A döntés helyességét pedig majd a jövő igazolja, vagy nem.
Érdekesnek találom, hogy a "független" szó hirtelen egy-két embernél milyen fontos, miközben nyilvánvaló, hogy ez a fogalom is degradálódott.
Knapp75
Kész értékrendjéhez valóban az van legközelebb, amit Fodor képvisel, bár én Fodor Gábor hiányát el tudnám viselni a politikai palettán, mondom ezt "gyakorló" liberálisként.

Az meg teljesen normális, hogy együttműködik valamelyik parlamenti demokratikus erővel (még kávézgatni sem jó egyedül), sokkal jobban támadnák, ha függetlenként az MSZP-hez vagy Gyurcsányékhoz csatlakozott volna.
(mondjuk most sem azok támadják, akik megválasztották, ahogy látom. ;) )
Dr. Felipe
@keresztapa: Ha jól tudom Kész Zoltán és Fodor Gábor is független képviselő, tehát az összefogásuk is független.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.