Egy civil csoport mintegy ötven autóval zárta le a Lánchidat – írja az Index. A tüntetők egészen éjfélig tervezik blokkolni a forgalmat vagy ahogy a szervező Büki Zoltán fogalmaz, addig, "amíg le nem tartóztatják".

A lap úgy tudja, a kormány antidemokratikus intézkedései miatt tiltakoznak, az akció megvalósításáról pedig ma döntöttek. Az útblokád mostani kiváltója az a tanulmány, mely szerint a politika kiszolgálója lett az Alkotmánybíróság.

Tüntetők zárták le a Lánchidat

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a rendőrség lezárta az alagutat és a Várkert rakpartot egészen a Lánchídig. A Lánchíd budai hídfőjénél rendőrök biztosítják a helyszínt.

Miután mindkét sávot lezárták a hídon, a rendőrök elterelik onnét a forgalmat. A BKK arról tájékoztatott, hogy a demonstráció miatt a 16-os és 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedik és nem érinti a Clark Ádám téri és a Széchenyi István téri megállókat.

Időközben este 7 óra után nem sokkal véget is ért az útlezárás, a Lánchídon újraindult a forgalom. Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője a helyszínen azt mondta: be nem jelentett demonstrációjukkal "az alkotmányos rend visszaállításáért" és az Alkotmánybíróság függetlenségéért tüntetnek. Azt akarják elérni, hogy hívják vissza a testületből a "pártkatonákat", ennek érdekében a következő hónapokban "még rengeteg ilyen" tüntetést fognak szervezni – mondta. Eredetileg éjfélig tervezték tartani a demonstrációt, erről azonban lemondtak – közölte.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nem is lehet ezt sokáig bírni, hogy felül pazarolnak alul 5 millió ember meg nélkülöz.
Az állattenyésztő gazdáktól is elvették a földet és majd éhen döglenek az állataik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@tivoli: Minek kellene sugdolóznom: verőce
m.macskosz
@tivoli: ...ja, aki nem azonos szandokannal... :)
Nil
@Mariner1: most hibbant a miniszterelnök és beszari a köztársasági elnök - ez sem jobb felállás
tivoli
@m.macskosz: tegnap, 18:17
Hihetetlen. Ennyire erőszakos lenne?
m.macskosz
@tivoli: "Erőszakos"? Én másként fogalmaznék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.