Negyven tüntető érkezett a HVG székháza elé – számolt be a Hír24. A kiadó egyik munkatársának, Tóta W. Árpádnak a cikke miatt demonstrálnak, melyben a publicista arról ír, Orsós Róbertnek, az MTVA kollégájának a csatorna összeomlása után csak a közmunka marad. Bár Tóta W. cikkét úgy magyarázta, ő nem Orsós származása, hanem inkább tehetségtelensége miatt írta ezt, a tüntetők rasszizmusnak értelmezik írását.

Az egyik tüntető szerint azért a mai napot választották a demonstrálásra, mert ma van a romák napja. A jelenlévők tábláin olyan feliratok olvashatók, mint "say no to racism" (magyarul: mondj nemet a rasszizmusra), "HVG= rasszizmus", "HVG= kuruc.infó" vagy "egységes nemzet vagyunk".

A tüntetők állítólag a Magyar Honvédségtől bérelt busszal érkeztek. A HVG információi szerint a tiltakozást egy magánszemély szervezte: Benga-Oláh Tibor, a Józsefvárosi Roma Önkormányzat elnöke, Lungo Drom-os képviselő.

A demonstráció 11-kor kezdődött és 11.30 már véget is ért.

Tóta W. Árpád Facebookon így reagált az ellene szervezett tiltakozásra:

Tüntetést még nem szerveztek ellenem. Igaz, sehol sem hirdették meg, és egy szál turistabusszal hozták őket spontán, de meg kell becsülni a kicsit is.

Egyúttal úgy érzem, eljött az ideje a bocsánatkérésnek. Nagyon bánom, hogy ilyen csúnya szóismétlés volt abban a mondatban. Egyetlen mentségem, hogy egyszerre siettem és nyerítve röhögtem az M1-en.

Viszont még mindig nagyon furcsállom – különös tekintettel a BBC-standardra –, hogy ha ez ennyire hírértékű a köztévének, akkor hogyhogy pont engem nem kérdeznek meg. Lehet, hogy két mondattal helyre lehetne tenni az egészet. De az is lehet, hogy ez nem cél. :(

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@coni: Hogy lehet Orsós Róberttől elvárni, hogy pártatlanul, az igazi közmédiát szolgálja, ha még azt sem érti meg: szakmai alkalmatlanságáról beszélt Tóta, nem a
származásáról!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@nemkati: Úgy tűnik a tegnapi HVG cikk miatt most néhány napig megint arra a portálra szegeződik a fideszharcosok célkeresztje, mert a DK-sok a cikk alapján indítványozzák Orbán újbóli meghallgatását a III/iV-hez fűződő kapcsolatáról.
nemkati
De érdekes! Ma délelőtt 10 előtt éppen az M1 bénázásáról írtam a propeller.hu/itthon/3077785-tovabb-zuhan-allami-benny-hill-teve#c1293323 cikkhez, és átkapcsoltam az M1-re, ahol (talán egy Takács Bence nevű bemondó) így szólt: "kapcsoljuk Orsós Robit". Na most sajnos ez elég nehezen, de végül összejött, Orsós Robi, akiről akkor hallottam először, valahol a Blaha környékén álldigálva tudósított valamiről. Egy óra múlva pedig a "védelmében" tüntettek. És egy mukkot nem szól az M1?
eszegfu
@Aki Én: Hasonlókat tapasztaltam én is: "csak azért bánják, mert roma". A buszon ültem, amikor is kb. 5 fős roma társaság hatalmas adag fagyit evett a fejem fölött.
Kértem őket, hogy ha már felszálltak, ne fölöttem egyék, hanem álljanak egy kicsit
arrébb...na aztán, amit kaptam a "romázáson" kivül...
nemkati
@eugen4402: Akkor ezért rágott be a Fidesz és az általa pénzelt Lungo Drom a HVG-re?
eugen4402
@nemkati: Óvatosan mondva: alaposan gyanúsítható. A változatosság kedvéért a "régi" Hírtévén néztem híradót, ők számoltak be arról, hogy a HVG állítólag bizonyítani is tudja állítását (?)
lajospapa
Amit felolvasott a tüntető Tóta cikkéből, abban hol volt a rasszista kijelentés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.