A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál – amely az államkassza bevételeinek csaknem 93 százalékáért felelős – alapvető követelmény, hogy összes dolgozója feddhetetlen legyen, és a jogszabályok maradéktalan betartásával végezze munkáját. A szabályokat megszegő alkalmazottakkal szemben zéró toleranciát kell alkalmazni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor szintén csütörtökön jelentette be, hogy vádat emeltek a NAV volt pénzügyőre és 14 civil társa ellen. A gyanú szerint az alezredes két éven át pénz ellenében nyomozati adatokat adott ki olyan embereknek, akik ellen büntetőeljárás indult, illetve indulhatott volna az adóhatóságnál.

Az NGM közleményében azt írja: az ügyészség által gyanúsított NAV dolgozót megilleti az ártatlanság vélelme, azonban ha a büntető eljárás során beigazolódik a bűnössége, a legszigorúbb jogkövetkezményekkel számolhat. Ugyan az elmúlt években a NAV majd 23 000 dolgozójából mindössze 35-öt mentettek fel szabályszegés miatt a munkavégzés alól, a Nemzetgazdasági Minisztérium célja az, hogy ez a szám tovább csökkenjen, és egyetlen ilyen esettel se kelljen számolni az adóhivatalnál – olvasható a közleményben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bzoli
Időnként azért bejátszik egy cseppnyi korrupció a NAV-nál...
nyanya001
Sz@r van a palacsintába gyerekek !
Szorul a hurok az áfabotrányban? Gyanúsított a NAV-vezetők között-
Mintha fordulna a kocka a NAV-botrányban: nem elég, hogy az Állami Számvevőszék pár napja kínos jelentést tett közzé a hatóságról, a legfőbb ügyész már azt is elárulta, hogy hivatali visszaéléssel gyanúsítják az egyik NAV-vezetőt, akit emiatt ki is hallgattak. Közben Vida Ildikóék megleckéztetnék az őket támadókat, sorra perlik be leghangosabb kritikusaikat, amiért korruptnak nevezték őket, és milliókat követelnek sérelemdíjként. A NAV-elnök a volt parlamenti képviselő Vágó Gábort is beperelte, többek között egy Facebookra kitett Vida-mém miatt.
propeller.hu/itthon/3078319-korrupcio-gyanuja-miatt-vadat-emeltek-egy

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.