Az MSZP egykori politikusa, Szili Katalin Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős kormányfőhelyettes felkérésére a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán dolgozik, autonómiakoncepciók kidolgozásával foglalkozik – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére.

Az MTI azt követően kereste meg Havasi Bertalant, hogy az Országgyűlés plenáris ülésén, egy nemzetpolitikai témájú vitában a szocialista Kiss László megemlítette: arról hallani, hogy Szili Katalint a határon túli autonómiatörekvések támogatásával kapcsolatos feladat ellátásával bízzák meg.

Semjén Zsolt arra kérte fel Szili Katalint, hogy az autonómiakoncepciók kidolgozásában segítsen a külhoni nemzetrészeknek – tájékoztatott Havasi Bertalan. Elmondta: az Országgyűlés egykori szocialista elnöke a Kárpát-medence magyar lakta vidékeit járja, és segít az adott közösségeknek "testre szabott" koncepciót kidolgozni, hiszen a különböző területeken más-más önrendelkezési formákra van szükség.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Szili Katalin hívta életre a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amikor miniszterelnöksége idején Gyurcsány Ferenc ellehetetlenítette a Magyar Állandó Értekezlet működését.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hozzátette: Szili Katalin miniszterelnöki megbízottként tevékenykedik, és "Orbán Viktor megtiszteltetésnek tartja, hogy együtt dolgozhat vele".

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szili úgy MSzP -s ahogy én vagyok fideszes !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Ezek után tuti, hogy az öszödi beszéd szivárogtatói között is ott volt.
Juszuf
@nyanya001: Már a tegnapi ebédre sem emlékszik a bal oldal. Amnéziában szenvednek!
Juszuf
@vonotok: Te szereztél olimpiai aranyat? Semmit sem érsz te sem! De a ő teljesítményüket 1000-el kell osztani, hogy a tiedét megkapjuk. Konvergál a nullához!
Juszuf
@gibgab: Te sem pécsi szavazó! Nem is ismered, de bíráskodsz! Már arra sem emlékezel, hogy ő is a ti táborotokba volt, A bal oldal már csak ilyen...
gibgab
@Juszuf: Tudod, az a baj, hogy nagyon is emlékszem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.