Feljelentést tesz a főváros a Lánchídon tartott szerda esti, be nem jelentett demonstráció miatt. Budapest vezetése felháborítónak tartja, hogy "néhány magamutogató baloldali provokátor politikai haszonlesésből" több tízezer fővárosi polgárnak okozott kárt és bosszúságot.

Ezt a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy szerda este civilek néhány autóval elzárták a Lánchídra vezető utat mindkét irányból. A rendőrség a gépjárművek elől lezárta a Várkert rakpartot és az alagutat az Alagút utca és az Attila út kereszteződésétől a Lánchíd felé, a hídra a gyalogosok sem mehettek fel. A demonstráció miatt a 16-os és a 105-ös busz is módosított útvonalon járt. A tüntetők az Alkotmánybíróság függetlenségét követelték.

A Kocsis Máté, a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka által jegyzett közleményben hangsúlyozták: a tüntetők cselekedete teljesen törvénytelen volt, nem tartották be a gyülekezési törvény előírásait, nem jelentették be előre az akciójukat, és nem adtak lehetőséget sem a rendőrségnek, sem a budapesti polgároknak arra, hogy felkészüljenek a hídlezárásra.

Azt írták: sokaknak elegük van az ehhez hasonló "provokációkból és törvénysértésekből", ezért a főváros feljelentést tesz. A közleményben kiemelték: senkinek sincs joga ahhoz, hogy "mások életét, mindennapjait megkeserítve mondja el politikai véleményét".

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Vihar a biliben. Honnan tudja a főpolgi, hogy balosok voltak?
(Nem mellesleg: mi a f@ß köze van ehhez Tarlósnak?)

www.youtube.com/watch?v=b055cHvLgtk

Aki nem kedveli Kodályt, annak ez a nyugalmát megzavarhatja, nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
olyan mindegy kit jelentenek fel...
egyik nap ezek tüntetnek, a másik nap a taxisok, a harmadik nap az éhezők, a bankkárosultak, tanárok,...és így tovább

oda a dögunalom, buli van!
Senara
Feljelentetni mindenkit , mindenért . Lefoglalni a bíróságot ügyészséget piszlicsáré ügyekkel .Milliárdos lopásra csalásra 2020 ban már lesz idejük .
m.macskosz
@Mirabilis: www.youtube.com/results?search_query=dud%C3%A1lj%2C+ha
:)
Úgy emlékszem, dudáltak is rendesen...
Csak az a baj, hogy Orbán és Tarlós ezekből nem akar érteni...:(
human
@m.macskosz: Jól működik ez a módszer, de nagyobb betűkkel kellene kiírni a szöveget, hogy a nagyobb sebességgel érkező autós messziről el tudja olvasni.
varirmag
Az a baj, hogy ilyenkor nem a politikusokkal csesznek ki, hanem a munkából haza igyekvőkkel.
Félő hogy előbb - utóbb elszakad a cérna a közlekedni akaró autósoknál és nagy verést kapnak az utakat lezárók.
Csizmás Kond
...szerintem meg csak az a baj, hogy sokan összetévesztik az önállóságot az önhatalmaskodással. A törvény ha mindenkinek törvény akkor senki sem szeretné ha a másik gátolja mozgásterében legyen az bármilyen célzatú.
Minden olyan embert meg kell büntetni aki nem képes a törvénynek megfelelően alkalmazkodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.