Az NGM korábbi állításaival szemben maga a minisztérium rendelte meg az M.S. Concord Bt.-től 2011-ben azt a felmérést, amely a vasárnapi boltzár vásárlói szokásokra gyakorolt lehetséges változásait vizsgálta – írja a Népszabadság.

A lap megkereste a készítőt, Mátyási Sándor szociológust, aki azt mondta, három hatástanulmány is lehetett. Az M.S. Concord Bt. 2011 áprilisában, hogy a vasárnapi boltbezárások elrendelésének milyen hatása lehet a vásárlói szokásokra.

Mátyási úgy emlékszik, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2011 tavaszán kereste meg és kérte fel a vasárnapi boltbezárásokkal kapcsolatos felmérésre. A vizsgálatokat márciusban folytatták le, majd április közepén adták le a jelentést a megrendelő NGM-nek. A tanulmány későbbi sorsáról nincs információjuk – olvasható a Népszabadság cikkében.

A gazdaságszociológus elképzelhetőnek tartja, hogy a munkaadókra és munkavállalókra váró lehetséges hatásokról szóló felméréshez a kamarák és a szakszervezetek szolgáltattak adatokat és az alapján az NGM készített tanulmányt, de erről nincs pontos információja.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Hibáztak!!!
Most már elmondhatják. Mi sosem követük el a hibát egyszer, háromszor, hogy biztosak legyünk benne.
zöldszem
Hibáztak!!!
Most már elmondhatják. Mi sosem követük el a hibát egyszer, háromszor, hogy biztosak legyünk benne.
papa.49
Nos kedves választó állampolgárok íme a totálisan HAZUG KORMÁNY!!!
silber13
Bem hibáztak azok, egyszerűen hazudtak és hazudnak. Mior meg kiderült a ganéság, hát persze, hogy nem találnak meg semmit! " Si fecisti nega " Igaz, fijjúg??
coni
Vagy magától belátja, hogy álmodta az egészet vagy nem lesz több felkérés a kormány részéről.
Kísértetiesen emlékeztet a Schmitt ügyre, most jön az a rész, hogy másolt, de a "saját" könyvéből.
Csak a felháborodást nem értem, hiszen a hatalom csak "folytatja" amit beígért.
alterego56
Elképesztő hazudozás folyik a tanulmány létéről illetve nem létéről. Orbánék népszerűségének jót tesz majd ha kiderül még is csak létezik a dokumentum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.