Rogán Antal közlése szerint a brókercégeket érintő pénzügyi csőddel kapcsolatos eljárásra nagyon szigorú törvényjavaslatot fogalmazott meg a Fidesz, hasonlóra Magyarországon még nem volt példa. A Fidesz frakcióvezetője erről hétfő reggel az M1 hírcsatornán és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is beszélt. Rogán Antal közölte: képviselőtársaival hétfő délután nyújtja be az Országgyűlésnek a javaslatot, amely többek között rögzíti, hogy nemcsak a csalásban közvetlenül érintett cég, hanem a teljes cégcsoport vagyonát zár alá kell venni.

Továbbá rendelkezik arról, hogy azoknak a vezetőknek, tulajdonosoknak a vagyonát is zárolni kell, akik a csalások előkészítésében részt vehettek. Ez vonatkozik a céget jegyző vezetőkre, a csalások óta eltelt időszakban meghatározó tulajdonosokra, az igazgatótanács tagjaira, a felügyelőbizottság tagjaira és a könyvvizsgálókra is – ismertette.

A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy a brókercégeknél csak a bűnvádi eljárás végén lehet vagyoni elzárást elrendelni, ha a bűnösségre vonatkozóan legalább a gyanúsítás megtörtént. Ezért egy olyan passzust is betesznek a javaslatba, amelyet a már folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni lehet – mondta Rogán Antal, konkrét példaként említve a Buda-Casht és a Quaestort. Kifejtette: ezen passzus értelmében megvizsgálják, hogy az elmúlt hetekben milyen céges, illetve magán vagyonátruházás történt, és megnézik, hogy ez valódi gazdasági cselekmény volt-e. Ha kiderül, hogy az átruházás ingyen vagy valamilyen komolytalan összegért történt, akkor ott a semmisség elve szerint kell eljárni, és az átruházott vagyont is zárolni fogják. "Nem engedjük a felelősöket elmenekülni, sem a vagyon kimenekíteni – szögezte le Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője az M1 hírcsatornán azt mondta: a javaslatot hétfő délután fogják benyújtani, a gazdasági bizottság kedd reggel tárgyalja majd. A csütörtöki házbizottsági ülésen pedig az ellenzék támogatását kérik a házszabálytól eltéréshez, mert – mint kifejtette – akkor lehet hatékonyan eljárni, ha a parlament március 30-31-i ülésén a javaslatot elfogadják.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
Ja. miután a Questor vezér kipakolta budai luxus házát - illetve egy lichtensteini offshor cég tulajdonában álló villát, és ismeretlen helyre távozott.
Múlt héten, amikor már tele volt a média a kormány tagjai és a vezér közös fényképeivel - még nem akartad ennyire.
tivoli
Úgy gondolom, hogy tisztességes módon nemigen lehet feljutni a száz leggazdagabb magyar listájára.
soljanka
@soljanka: Javítok: Tarsoly nem tűnt el. Csak a vagyona :)
Cicamama55
Az összes eddigi csalással szemben így kellene, kellett volna eljárni! Biztosan 1-2 fejezettel rövidebbek lennének az adó bevallásaik egyes képviselőknek, kezdve a sajátjáéval! Akkor álmukból felébresztve, kapásból, maradéktalanul fel tudnák vagyonukat sorolni, ha csak az maradhatna birtokukba, melyekért meg is dolgoztak, úgy mint a keményen dolgozó kisemberek! És hát akkor nem kellett volna ellopniuk az emberek magánnyugdíj megtakarítását, önöknek tisztelt Rogán úr!
nyanya001
titeket is zárolni kellene életfogytiglan egy sóbányába !
almosd
Mit zárolnak ,milyen vagyont, először is már kipattant egy ideje ez a botrány ,azt hiszik addig is ültek és malmoztak a fiuk ? , másik oldalról meg van honnan tanulni ,ugyan ezt teszik a kormányban is ,az az nincs a nevükön semmi , jó esetben egy trabant ,vagy a spájzban eldugva és elfelejtve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.