Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) mélyen elítél minden rasszista és antiszemita megnyilvánulást – reagált a KDNP ifjúsági szervezete arra, hogy a hétvégén Gyöngyösön ismeretlenek sírokat rongáltak meg a zsidó temetőben.

Nacsa Lőrinc, az IKSZ szombaton megválasztott elnöke közleményében azt írta:

Ki kell mondani, hogy a Jobbik korábbi megnyilvánulásain és országgyűlési képviselőjük, Kulcsár Gergely nyilvánosságra került különböző antiszemita akcióin, legyen az a cipőbe köpdösés, vagy a horogkeresztes e-mail, felbátorodhatnak emberek, akik a mai és ehhez hasonló bűncselekményeket követnek el.

Az IKSZ célja, hogy küzdjön a szélsőségek ellen, és a fiatalok valódi problémáira találjon válaszokat – közölte, hozzátéve: ebbe nem fér bele az a gyűlöletpolitika, amit a Jobbik és országgyűlési képviselői képviselnek.

A gyöngyösi zsidó temetőben tizenöt-húsz sírt – köztük két kriptát – rongáltak meg ismeretlenek, földi maradványokat szórtak szét a sírkertben. A Miniszterelnökség vasárnap közleményben ítélte el a sírgyalázók barbár tettét. Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár közlése szerint a kormány minden rendelkezésére álló eszközzel fellép a nemzeti, etnikai, vallási és más közösségek elleni gyűlöletkeltéssel és gyűlöletcselekményekkel szemben. A Magyar Liberális Párt azt közölte, hogy Fodor Gábor, a párt elnöke a héten felkeresi a helyi önkormányzatot és Weisz Pétert, a helyi zsidó hitközség elnökét, hogy személyesen tájékozódjon a történtekről és felajánlja segítségét a helyreállításban.

Ezt követően a KDNP is kiadott az esetről egy közleményt, de ebben már nincs utalás a Jobbikra. Azt írják, A KDNP elítél minden olyan erőszakos cselekedetet, amelyet azért követnek el, hogy egy vallási közösség tagjait megalázzák, megsértsék. Ezért elvárják, hogy a tetteseket minél előbb felelősségre vonják. Szerintük a zsidó felekezet magyarországi jelenléte a történelem és kultúra része, emellett alapvető emberiességi okokból is elfogadhatatlan a sírhelyek megrongálása. A KDNP továbbra is küzdeni fog azért, hogy vallását mindenki szabadon gyakorolhassa, és a vallási jelképeket, emlékeket senki ne gyalázhassa meg – közölték.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Jujjj...
Habony zseniális ötlete, hogy bevetik a tűzvonalba az ifistákat? :-)

www.dropbox.com/s/f26vchx7pnq1mur/hj.jpg?dl=0
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@tivoli: Nem kizárólag a nevesítés határolja be konkrétan, hogy nyilván a Jobbikról beszéltek, melyet a köznyelv "szélsőségesként" ismer, bármennyire próbálja eröltetni a Jobbik a "radikális" jelzőt !
tivoli
@Toby: ma, 18:17
Itt nincs radikális. Csak okoskodó meg okoskodóbb van.
silber13
@keresztapa:13:10-re : Jól vagy összerakva?? Van fogalmad, mennyibe kerül egy közepes orgona !? Felettébb cinikus a beírásod! Feltehetően ugatod a zenét! De tudod mit? Vigyék az egész hangszert, feltéve,ha meg tudják emelni, akár villással is! Nem hinném!
keresztapa
@silber13: Sajnálom, hogy neked a cinikus beírás jön be, pedig nem cinizmus, hanem tény a rombolás , pusztítás ami jellemző rájuk, C az csak C marad! Nem mertem feltételezni sem, hogy zene szeretettből vinnék a fém sípokat el, a farészeket meg tüzelőnek használnák fel! Így áll egybe, az orgona elvitele. Az orgona mint hangszer náluk nem érték, csak amiből összetevődik,fém fa.
keresztapa
A szélsőséges HIT közösség végezte a rombolást, hogy a temetőjüket rendezetté tegyék állami pénzen, mint ahogyan a zsinagógákat is. Ennek érdekében mindenre képesek, még önön maguk által végzett rombolásra is.kuruc.info/r/6/141061/
silber13
@keresztapa: Nem feltétlenül a kissebség tette. A pécsi eset elkövetője nem kissebbségi volt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.