Honnan tudott a kormány a Quaestor csődjéről néhány nappal annak kirobbanása előtt? – tette fel a kérdést keddi sajtótájékoztatóján a Liberálisok elnöke, aki szerint a pénzügyi botrány egyre inkább politikai színezetűvé válik. Fodor Gábor felhívta a figyelmet azon sajtóhírekre, amelyek szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az alá tartozó intézmények is tartottak pénzt a pénzügyi vállalkozásnál, és azt éppen annak bukása előtt vették ki onnan.

A pártvezető választ vár a többi közt arra: miért tartott közpénzt a kormány a KKM által a Quaestornál, és hogyan fordulhatott elő, hogy azt éppen a csőd bejelentése előtt néhány nappal vette ki. Így a kormány pénze megmaradt, míg a kisbefektetőké elúszott – hívta fel a figyelmet a pártvezető, felvetve, hogy éppen a jelentős összeg kivétele dönthette be a társaságot.

Fodor Gábor, aki bírálta a pénzügyi felügyelet elmúlt ötéves működését, azt kis kifogásolta, hogy Tarsoly Csabát, a társaság tulajdonosát még nem hallgatta ki a rendőrség.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője arról számolt be, hogy pártja hétfőn feljelentést tett a Jobbik március 15-ei ünnepségével kapcsolatban, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a rendőrség nem avatkozott be a betiltott Magyar Gárda felvonulása ellen. Azt mondta, az eseményen többen a jogerősen betiltott gárda jól felismerhető jelvényeivel jelentek meg, ezzel elmondása szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető cselekményt hajtottak végre.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a nap folyamán azt közölte az MTI-vel, hogy a KKM-nek és háttérintézményeinek nem volt semmilyen törvénytelen információja a Quaestor pénzügyi helyzetéről. A tárca a pénzügyi vállalkozásnál vezetett értékpapírszámláját a Buda-Cash "bedőlése" után szüntette meg, ehhez hasonlóan járt el a háttérintézményként működő Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. is, amely a tőkéjét vette ki a Quaestortól.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Találós kérdés: Ha a kormány előre tudott a csődről a haverok is tudtak? Mennyi volt a forgalom (kifele) a zárolás előtti hetekben? Közérdekű adat vagy állambiztonsági titok? 20 vagy 30 évig?
bencemacska
Na, ezt hívják bennfentes pénzügyi tevékenységnek, ami büntetendő. És itt a tarajos miniszter mellett a kuszaszem felelőssége is fennáll!
Ebben az ügyben a kuszaszem már annyi hibát elkövetett - amiről mi is tudunk -, hogy már régen pórázon kellene vezetgetni!!!
papa.49
Szerintem nem jó kifejezés hogy tudott, az ő tervük volt, sok embert bepalizni , kormányzati szervek, minisztériumok is ott tartották a pénzüket, a tömeg meg követte őket, aztán huss kivették a suskát a többiek meg ráfaragtak, veszett a pénz, persze aki tudta az elkerülte a bukfencet!!!
Ebben az ügyben a kormány a legfőbb bűnös!!!
Főlökött
Rég olvastam ilyen átgondolatlan - meggondolatlan nyilatkozatot : "...a Buda-Cash "bedőlése" után szüntette meg..."
Azaz akkor a csődbiztos engedélyével, tudtával és hozzájárulásával, a felszámoláskor törvény által előírt követelői igénylista teljes megkerülésével, megoldották a pénzkivételt, úgymond 'okosban' ? Mert ezt nyilatkozták.
Nem tudják mit beszélnek, a gatyájukat le fogják perelni az érintettek. Majd arra fogják, hogy lányos zavarukban mondták ? Vicces nagy bukta lesz ebből...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.