Tizennégy év fegyházra ítélt kábítószer-kereskedelem miatt egy férfit kedden a Győri Törvényszék. A bíróság az ügyben hét ember ellen hozott határozatot, közülük négy vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Máté Kinga elmondta, hogy az első- és a másodrendű vádlott esetében a bíróság jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt hozott határozatot. Az elsőrendű vádlottat, B. Balázst 14 év fegyházra ítélte és 10 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A másodrendű vádlottat, K. Lórántot a törvényszék két és fél év börtönre ítélte és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint B. Balázs 2005 és 2008 között havi százezer forint értékben adott el amfetamin-származékokat és marihuánát K. Lórántnak. B. Balázs Sopronban és környékén értékesítette a kábítószereket, két alkalommal fiatalkorúaknak is. Tanúvallomások alapján a városban mindenki tudta, hogy tőle lehet kábítószert szerezni, ő részben ebből is élt.

A hatodrendű vádlott, V. Melinda 2 év börtönbüntetést kapott és 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. V. Melinda 2009 nyara és 2010 augusztusa között a soproni Doborjáni Ferenc Nevelési és Oktatási Központ nevelőjeként dolgozott, amikor három fiatalkorú bentlakónak kábítószert adott el. Első alkalommal az intézetben ingyen adott marihuánát egy 16 és egy 14 éves fiatalnak, később részben az intézetben, részben saját lakásán árulta azt. A fiatalkorúak készpénzzel és az intézetből ellopott tárgyakkal – számítógép-monitorral, tusfürdővel, törölközővel – fizettek.

V. Melinda élettársát, V. Istvánt 4 év börtönre ítélte és öt évre eltiltotta a közügyektől a bíróság, miután ő szervezte be a feleségét, ő szerezte be a kábítószert, egy alkalommal pedig árulta is.

A bíróság a negyedrendű vádlottat pénzbüntetésre, az ötödrendűt két év próbaidőre bocsátotta, a hetedrendű vádlottat nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztette.

Az elsőfokú ítéleteket az ügyész tudomásul vette.

Az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért és felmentésért fellebbezett, a másodrendű vádlott és védője enyhítésért, a harmadrendű vádlott és védője elsősorban megalapozatlanság miatt, másodsorban felmentésért és enyhítésért jelentett be fellebbezést. A negyed- és ötödrendű vádlott védője a fellebbezés bejelentésére három napot tartott fenn, a hatodrendű vádlott pedig enyhítésért fellebbezett. A hetedrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet, így esetében az ítélet első fokon jogerős.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.