A kormány által megígért új budapesti kórház lehetséges helyszíneire több elképzelés is létezik, de a legvalószínűbb, hogy a 2007-ben bezárt OPNI helyén nyílthat meg az intézmény – értesült az Inforádió. Állítólag 30-40 milliárd forintba fog kerülni a beruházás.

Az Inforádió forrásai szerint az EMMI előterjesztése alapján Lipótmező akalmas lehet, így az ottani 40 hektáros területen lévő épületet nemcsak felújítanák, hanem ki is bővítenék. Illetve ismét működtetnének benne pszichiátriai és neurológiai ellátást.

Az OPNI helyére jöhet az új budapesti kórház

A lap azt is írja, a tervek szerint az új kórházban 1000-1500 ágy lenne, hogy ha Magyarország egy nagyszabású sportesemény rendezésének jogát elnyerné, akkor rövid időn belül sok embert el lehessen látni.

Annyi viszont biztos, hogy az egészségügyi államtitkárságnak március 31-ig kell prezentálni a a lehetséges helyszíneket a kivitelezés részleteivel és költségszámításaival.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
... és ott mindenkit fognak gyógyítani, vagy csak egyeseket?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tibor43
Lehetőség: az OPNI-ból vinnék az ápoltakat az üres stadionokba.(Csoportterápia címen).
Így lennének "nézők" is...
KERKA
Miközben egyre több gyilkosság és öngyilkosság történik, ahol az elkövetők, vagy az áldozatok idegbetegek, korábban kezelés alatt álltak. nem tudom, hogy ez egészségügyi avagy morális kérdés-e, de ezeknek a betegeknek is meg kell oldani a kezelését.
Vizual
Ez a helyből ítélve megint a FIDESZNEK épül. Régi szar épületeket újítanak fel ? Szerintem hagyják. Csak rácsokat tegyenek fel annak az 1500 embernek a rendszerváltás utánra. Kelleni fog.
eszegfu
Emlékszem, hogy a bezárás előtt nagy vita volt, ugyanis az épületnek nem csak a falait kellett volna felujitani, hanem az összes épületgépészetet (viz, csatorna, elektromos, gáz) ujra kellett volna "szerelvényezni", azaz kicserélni. Ez akkora pénz lett volna, amiből egy uj épület is felépülhetett volna. Felujitani nem akarták, ujat nem akartak épiteni, mert akkor a régit bontani kellett volna, igy inkább bezárták.
Na éppen most -- és nyilván alapos gazdaságossági számitások alapján -- kerül, amibe kerül alapon felujitjuk és hozzáépitünk!!! Gondoljátok csak el, hogy már kb.
8 éve "lakatlan", még jobban le lehet pusztulva: mondjuk folyamatosan áznak a falak a rossz tető miatt. Nem vagyok szakember, de az a fal a büdös életben nem fog kiszáradni, mindig savanyu pinceszaga lesz.
csa-csa
@magyarbakancs: az "Ápolatlan ápolók"
Desischado
Csak nem az elitnek? Mert kötve hiszem, hogy az embereken akarnának segíteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.