Az útdíjjal kapcsolatos demonstrációk szervezője, Büki Zoltán Orbán Viktor házánál szeretett volna tüntetni. A Népszabadság szerint a rendőrségi főtanácsos, Bucsek Gábor ezt azonban nem engedélyezte.

A tiltás okáról többek közt azt közölte:

A demonstráción részt vevő személyek elkerülhetetlenül rálátást, illetve belátást kapnak az ott található családi házak kertjeibe, az ablakokon keresztül a házakba. Ez pedig köztudomásúan azzal jár együtt, hogy a ház lakói nem élvezhetik otthoni pihenésüket.

A főtanácsos arra is hivatkozik, hogy az érintett személyek családi és magánélethez fűződő joga aránytalan korlátozást szenvedne a gyülekezési jog gyakorlásával szemben. Sőt, a házak tulajdonosai akadályozva lennének ingatlanuk szabad birtoklásában és nem állna módjukban kitérni a rendezvényen elhangzottak elől. Azt is írja, a közterületnek nincsen emblematikus funkciója, nincs ott a közélet számára releváns közintézmény. Érvelését pedig azzal zárja, a közelben található iskola is, így a tüntetők véleménynyilvánítása

akár félelmet, szorongást kelthet a gyerekekben.

Büki Zoltán a tiltás érveit nevetségesnek tartja, így a bírósághoz fordul jogorvoslatért, mivel szerinte ez a határozat alapjaiban kérdőjelezi meg a gyülekezési jogot.

Nem lehet Orbánék házánál tüntetni, mert belátnának a kertjükbe

Korábban azért nem lehetett Orbán házánál tüntetni, mert a TEK lezárta az utcát. Ezzel kapcsolatban viszont a bíróság 2013 augusztusában kimondta: a területlezáráshoz nem elég egy védett személy jelenléte.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Kettős mérce. Gyurcsányék előtt persze lehetett kiabálni. Ettől függetlenül akkor sem tartottam etikusnak, ahogy most ezt sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@szandokan: "Olyan, hogy nekem ne legyen munkám, nem fog bekövetkezni."
ne legyél abban olyan biztos...
szandokan
@bundi: @voltam: Kétféle ember van: Az egyik, amelyik állandóan a kormányoktól függ, a másik pedig aki a munkájából és a tudásából él. Utóbbinak mindegy, melyik kormány van éppen hatalmon.
szandokan
@Dr. Felipe: Én tapsolni a kedvenc zenekaraimnak szoktam, például egy koncerten. Egyébként meg szarok a politikára, meg a sok gyerekes gyűlölködőre is. Mint fentebb is írtam...Szóval az a véleményem.
bundi
@szandokan: az igaz..de ha a munkádért nem kapsz piaci bért akkor kétszer meggondolod, hogy elvállalod-e vagy máshol keresel...ahol meg is fizetnek...
fekete
.Olyan mint egy cirkuszos bode' ;lenne. Ez a sok fa ta'kolmany.Sok minden van ingyen,csak sajnos az e'szt nem adtak hoza!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.