Az Energiaklub a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviseletével beperelte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), hogy nyilvánosságra kerüljön a Paks II Zrt. felvásárlásáról szóló szerződés. A bíróság igazat adott a civil szervezeteknek, ezért 15 napon belül ki kell adni a szerződést teljes terjedelmében – írja a a TASZ.

Az új paksi atomerőmű építésére létrehozták az MVM Paks II. Zrt.-t. Ezt 2014 novemberében vásárolta meg a Magyar Állam nevében az MNV az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-től. Így a tulajdonosi jogokat 2014. november 15-től 2026-ig a Miniszterelnökség gyakorolja. Az Energiaklub szerette volna tudni, mi állt az adásvételi szerződésben, de ezt az MNV nem akarta nekik kiadni, mert szerintük többek közt olyan üzleti titkokat tartalmaz, mint a cég számlaszáma.

Miután az Energiaklub szerint az indoklás abszurd és azt sem értették, milyen üzleti titokról lehet szó, ha két állami cég közt zajlik az adásvétel, a bírósághoz fordultak. A pert március 24-én meg is nyerték első fokon, ám az ítélet nem jogerős, így az MNV-nek 15 napja maradt fellebbezni. Azt még nem tudni, kívánnak-e ezzel a lehetőséggel élni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Handó Tündi még a helyén van???
Eltelt 5 év és még nem tudta megregulázni az összes bírót?
Mi ez a lazaság?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.