Orbán Viktor miniszterelnök rendelte el, hogy a minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott pénzüket. A kormányfő ezt szerdán mondta Sopronban, sajtótájékoztatón, ahol arról kérdezték, nem tartja-e furcsának, hogy a Quaestor-csőd előtt a KKM hozzájutott a pénzéhez.

Orbán Viktor erre azt válaszolta: nem hogy nem tartja furcsának, ő rendelte el, mert amikor a Buda-Cash bedőlt, azt az értékelést kapták, hogy dominóhatás érvényesülhet, ráadásul sok önkormányzatnak és még a honvédségnél dolgozók egyik önkéntes biztosító pénztárának is bent ragadt a pénze.

A kormány ülésén hozott rendelkezés úgy szólt – mondta a miniszterelnök –, hogy minden minisztériumnak át kell néznie, van-e pénzügyi kapcsolata brókercégekkel, "állomásoztat-e" náluk közpénzt, és ha igen, azonnal vonja ki onnan, mert ilyen, "dominóhatással fenyegetett" időszakban "egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani" brókercégeknél.

A napokban több portál is cikkezett arról, hogy a KKM alá tartozó több állami vállalat is a Quaestornál tartotta a pénzét, illetve hogy a KKM épp a bukás előtt vette ki a pénzét onnan. Az ügyben több ellenzéki párt is vizsgálatot követelt. A Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszul több közleményben is kijelentette: a tárca és háttérintézményei a Quaestor anyagi helyzetével kapcsolatban semmilyen törvénytelen információnak nem voltak birtokában, semmilyen információt nem titkoltak el.

126 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Orbán beismerte tudott a KIS EMBEREK LENYÚLÁSÁRÓL .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
Nagy baj van itt kérem. Rugacs nyugodtan ír. És milyen "lightesen"
eszegfu
@rugacs: Én sem vagyok szakértő! Csupán 1-2 szabályt igyekeztem megkeresni és értelmezni, "paraszti" eszemet használni. Hsz-dből -- sértegetés nélkül mondom!! -- teljesen azt érzem, mindegy mit csinál a "gyerek", akkor is a "kutyánk kölyke" szerint véded O.V-t. Becsülöm Benned, hogy Rajtad kivül más, nem "vállalta fel" a véleményét! Nem mocskolódtál, nem "ballibsiztél", csak igyekeztél megmagyarázni O.V. bizonyitványát.
human
Kéri Lászlónak igaz van. Orbán azt hiszi, hogy előnyére válik, ha úgy állítja be magát, hogy még mindig ő irányít és azonnal cselekszik, ha jónak látja. Még hisz abban, hogy az erős vezető képével meg tudja vezetni az embereket és hívei nem kezdenek el egymás közt arról beszélni, hogy ez a király bizony tényleg meztelen.
gulyasgyula
@Vizual A pénz nem tünt el csak gazdát cserélt ..Hogy hol a pénz ennek nyoma van ..Majd a Tarsoly előadja ha kap 50év börtönt és ahogy a pénz megkerül ugy csökkenhet a büntetés , mi ebben olyan bonyolult..ITT a kormány felelősége miért nincs olyan törvény ami elveszi akedvét a Tarsolyféléknek a kisemberek pénzének lenyulásától..
human
@gulyasgyula: A lebukás veszélyének növelésével lehet minden bűnözési fajtát visszaszorítani. Hiába nagy a büntetési tétet, ha kicsi a lebukás esélye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.