Az Indexnek Emma írt levelet, aki elmondta, hogy Budapest egyik leghaladóbb szülészetén szült császárral. Akkor lepődött meg, amikor megnézte a varratot.

A beszámoló szerint miután a nő kezébe vett egy tükröt, azt látta, hogy az egyébként kék damillal összevarrt heg két végén egy-egy inggomb volt felvarrva a hasára, kivezetve a damil két végét.

A damilhoz alapesetben hozzátartozik két megfelelő alkatrész, ami a hegvégeken eltartja a bőrtől a csomót, hogy ha az megduzzad, akkor se nyomja a heget, szépen gyógyuljon. Emma orvosa szerint

a kórház költségvetésébe nem fért bele, hogy a damilhoz ezeket a kis a kapcsokat is megvegyék,

ezért fertőtlenített inggombot használtak erre a célra – olvasható az Index cikkében. Baja nem lett belőle, de előre nem is tájékoztatták, hogy erre kell majd számítania.

Miután egy ehhez tökéletesen hasonló eset is napvilágra került, az Index megkérdezett egy szülész-nőgyógyászt. Ő név nélkül azt mondta: az ilyenkor alkalmazott tovafutó varrat két végét valamivel le kell zárni. Az orvosi varróanyaggal együtt ehhez a steril csomagban két kis gyöngyöt adnak, ez azonban érthetetlenül drága. Az orvos szerint erre a célra tökéletesen megfelel a pár forintért beszerezhető inggomb is, amit persze megfelelően sterilizálni kell.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Nem értem. Ha inggombot telet rá varrni, akkor talán zippzárt is, és az mennyivel praktikusabb egy következő császárnál!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@tivoli: Azert remelem, nem tartasz ENNYIRE toxikusnak?..:o)) Akkor NE OLVASS ENGEM, NYuszika!
lópicigáspár
@karma1: Jajj és mi lett volna, ha nincs hátszeled! :-( Nekem szerencsére nem sok "élményem" van, bordatörés, azt mondták jól áll - néhány éve egy tüdőszűrésen küldtek át röntgenre és ott mutatták, hogy egymásra van csúszva és úgy van összeforrva - de jól van az úgy! Bokaficam - bementem a kórházba, régi jó ismerősöm a doki. Sebészet II. emelet, lift rossz, séta. Megnézte, elküldött röntgenre, földszint 200 m. gyalog. Kép kész, vissza gyalog, akkor már kezdtem csillagokat látni. Aztán cimbi megnézte a képeket, elküldött a gyógyszertárba (300 m) légpárnás sínért. Séta!! Alul a szülészet, már szinte sajnáltak a várandós anyukák, hogy nekik valószínű nem fog ennyire fájni! Megvettem az eszközt, vissza a kórházba gyalog, fel a másodikra, ott feltették, két hét múlva menjek vissza, addig ágy- pihi! Gyalog le irány az autó. Gáz van! A síntől nem tudom nyomni a kuplungot!! Pfff! Sín le, irány haza, sín fel pihi! Két hét múlva tán még jobban fájt. Vissza a kórházba, volt lift!!! Megnyomkodták, majd hazaküldtek pihenni, mert még nem tökéletes. Aztán két nap múlva beállított baráti látogatásra egy kedves ismerősöm, aki másodállásban gyógymasszőr. Jól lemarházott, hogy miért nem nála kezdtem -eszembe se jutott hisz ott volt az orvos! Körbetapizta a bokámat, közbe jót beszélgettünk a világról és amikor a legjobbat nevettem ropppp! Azt hittem besz@rok! Közölte, na most van a helyén és még jó, hogy időben rendbe tette, mert betokosódott volna és lehetett volna kaszabolni! Három nap múlva azt is elfelejtettem, hogy fájt valaha!Azért úgy megfordult a fejemben, mi van, ha nem ismerem a dokit!? Levágják térdtől, hogy ne fájjon?! Na szóval, az ég mentse meg az embert a kórháztól!!
karma1
@lópicigáspár: Ha nem tudnam, mit eltel at, akkor azt mondanam, hogy lekoppintottad a Comedy Central musorat, Te kis hamis! De TUDOM, mit jelent ez, ugyhogy csak pihegjunk egymas vallan, es pozitivan sugarzo tekintettel nezzunk a gyogyaszat fenyes jovoje fele! (Az uran mar jovoget a "pozitivan sugarzo" tekintet eleresehez...:o))))
lópicigáspár
@karma1: Már én is kezdek pozitívakat látni!!! Egészségünkre! :-)
lajospapa
A magyar egészségügy egy javíthatatlan abszurdum. Tulajdonképpen az a lakosságszám akit el kell(ene) látni eü. szolgáltatással igen széles a járulékot fizetőkhöz képest. Ugyanakkor a járulék magas. Az eü. dolgozók jövedelme generációk óta a hálapénzre épül és aránytalan. E rendszerben semmi nem garantálja a jobb ellátást amig nincs elválasztva a biztosítási szolgáltatás és a fizetős. Nem beszélve az államtitkár helyettes úr és Rozi néni ellátásának különbségéről. Ha Rozi néni Bivalyb@sznádon kerül strókkal ellátásra.
kukac50
A Fidesz reformja,olyan,hogy minden pénz eltűnik az egészségügyből!
Rogán,Szíjártó és a többi fideszesnek kel a pénz nem a betegellátásra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.