A Figyelő információi szerint a tavalyi évben Hende Csaba honvédelmi miniszter 14 hivatalos úton vett részt. A lap most úgy értesült, a miniszter utazásai közt egy 2 millió 225 880 forintos tétel is fellelhető. A nem kevés pénzből a tárcavezető Szöulba repült, hogy a dél-koreai honvédelmi miniszterrel való megbeszélésen vegyen részt a miniszterelnöki delegáció tagjaként.

A lap két utazási irodától is kért árajánlatot, hogy megnézzék, mennyire fedi a valóságban az összeg a repülőutat. Az eredmény szerint a hétköznapokon – turistaosztályon – 189 ezerbe kerül, a business osztályon pedig 597 ezer, illetve 636 ezer forintba kerül a repülés Szöulba. A honvédelmi miniszter útja ennek körülbelül a négyszerese volt.

A Figyelő kérdésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a következőket nyilatkozta:

Egy utazási céggel szerződtünk: a cég biztosított egy repülőgépet, amelyre a Miniszterelnökség, illetve az üzleti delegáció tagjai repülőjegyeket vásároltak.

Elképzelhető, hogy a delegáció számára különgépet rendeltek, ám ez fejenként közel másfél millió forint többlet költséget jelent mindössze azért, hogy egy átszállást és pár órányi várakozást megspóroljanak. A lap számításai alapján Hende Csaba utazásának költségei összesen 5 millió 944 ezer 35 forintra jönnek ki. A miniszter napidíja a járulékokat beleszámítva 348 ezer 398 forint volt. 574 ezer 122 forintot költöttek a szállására, valamint a reprezentációs költség 613 ezer 573 forintnak megfelelő összegre rúgott. A repülőjegyekre 4 millió 407 ezer 942 forintot fizettek ki.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Úgy látszik golyófej főtörzs lett a fideSS torgyánjózsija.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
havasigyopár
@gulyasgyula: Ugyan ezt gondolom én is, hát akkor megérdemlik egymást!
vukkocska
@tivoli: (14.38) nem ájuldozom, undorodom.
mariaberta
Szeret utazni, világot látni, ráadásul pénzébe sem kerül. Így kell ezt csinálni!
gulyasgyula
@mariaberta: Amig mi adófizetők fizetünk ,és sanki nem vonja felelősségre ..Ha véletlen ugy hozza a sors és lessz egy olyan kormány aki komojan veszi az elszámoltatást ez a MANGALICA KÉPÜ patkány ribanc babájával az egér lukba is elbujhat de ott is megtalálják ..Sajnos ez csak állom.
nezelodo
Ebből is látszik mondaná a dakota, hogy Magyarországon csökken a szegénység, csak mostanság elakadt a szava.
nyanya001
Szeret dőzsölni az adófizetők pénzén !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.