Orbán Viktor szerint a labdarúgó-akadémiák révén elkezdődött a magyar felnőtt futballnál jobb színvonalú utánpótlás-nevelés és jó esély kínálkozik a világ élvonalához való felzárkózásra.

A miniszterelnök, egyben a Puskás Akadémia alapítója a Puskás Suzuki Kupa csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az utánpótlás labdarúgótorna megrendezése a teljes magyar futballnak szól és az eseményen minden a magyar futball felemelkedését segíti elő. Annak a reményének adott hangot, hogy a jövőben több hasonló rendezvény lesz Magyarországon utánpótlás és felnőtt vonalon is, mert akkor előbb emelkedhet fel a magyar futball.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a felcsúti labdarúgó-akadémia megalapításakor látszott, hogy a szétesett magyar futballt hagyományos egyesületekkel nehéz felzárkóztatni, inkább "szigetek" kellenek, ahol az utánpótlás-nevelésen keresztül a felzárkózás felgyorsítható. Hozzátette, ezért alakult Felcsúton akadémia az országban az MTK után másodikként.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ennek végleg elmentek otthonról ?
Romokban az ország gazdasága,ez a ... meg a fociról ábrándozik ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
@nemkati: Sok oldalban lehetne láttatni a lehetőségeket.De több alázatot követel minden sport,több tisztességet.A világon elsők vagyunk-az edzőképzés terén--népesedést tekintve.Vannak is jó edzők--de amiben dolgoznak-annak elviseléséhez,pofa kell.Aki bírja marad ,,és ezek kerengője -zajlik-egyesületeinknél.Akit kirúgnak azt várják egy másik csapatnál.A sport ma már kőkemény üzlet-a játékosokat mint az állatokat a vásáron adják veszik--és amit játéknak neveznek-az-kőkemény fizikai munka ,betanított szakmunkásként--amit azért széppé varázsol, néhány gondolkodó,kivételes képességű sportoló is.
nemkati
@perfekt: Nem értek a focihoz. :)
És még mindig nem jutottam közelebb hogy megértsem, mitől szerepelnek a fiúk olyan sírnivalóan.
Dr. Felipe
Magyarbajdzsán már annyira jól teljesít hogy már csak a focit kell feltámasztani, egyéb gond nincs mert minden rendben van a zországban.
tivoli
@Aki Én: ma, 09:17
Kekeckedés helyett inkább nézz utána, milyen előírások vonatkoznak például stadionokra. Ha eltér az elvárttól, nem lehet benne rangos mérkőzéseket bonyolítani.
perfekt
@nemkati: 13:20 ra Hofi jusson eszedbe.Ő megmagyarázza egy kérdéssel-hogy miért olyan a foci-amilyen.Ezt kérdi:"Tudsz---úszni? neem?És ha megfizetem" ?
Kész ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.