Orbán Viktor miniszterelnök szerint a brókerügy megmutatta, hogy hiányzik Magyarországon egy olyan modern kincstári rendszer, amely megfelelő kondíciókkal biztosítaná a közpénzek, benne az önkormányzati pénzek "parkoltatását".

A kormányfő ezt pénteken mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, helyes döntésnek nevezve, hogy az első brókercég bedőlése után megtették azokat a lépéséket, amelyekkel "az emberek pénzét meg lehetett menteni". Kifejtette: az első brókerügy, a Buda-Cash-ügy után azonnal úgy döntöttek, fel kell számolni azt a kockázatos megoldást, hogy brókercégeknél vannak adófizetői forintok.

Orbán Viktor megerősítette, hogy kapott levelet a Quaestortól – ezt közvetlenül küldték neki –, és ennek tartalma megegyezett azzal a bejelentéssel, amelyet a cég a jegybanknál tett. A kormányfő azzal folytatta, hogy ezután azonnal beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, átküldte neki a levelet, hogy lépjen kapcsolatba a brókercéggel, ha tárgyalni akarnak.

Arra a kérdésre, hogy a kockázatos befektetések kivonásáról szóló döntés már e levél megérkezése előtt megszületett-e, a miniszterelnök megismételte: jóval korábban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toliver777
Ja az a modul hiányzik a Quaestor számlájából ami összeköttetés nyújtana Felcsúti reptért építő cég, az ő bankszámlája, a fogyatékkal élők általános iskola 6A osztályával. Hiszen mint tudjuk Magyarország (Orbánia) legfontosabb dolga Egy diktatúrában közpénzek elsikkasztásával, egy Európa szintű új főváros létrehozása Felcsúton, ami reptér nélkül nem működhet, természetesen hogy ne derűljönk ki honnan a pénz és még fizetség is járna érte hogy az állam kaszábol ne hiányozzon egy saját bankkártya az új önmagát Királyá kinevező I. sziktúszi Viktor számára, és igen a szakértelem is kell hozzá a hetedikesek is jó esélyel pályázhatnak de csak akkor ha már elmúltak 21-évesek. Nem a quaestor modulokkal van a probléma hanem a vezetéssel. Kérdem én hogy lehet hogy egy 8 álltalánost sem végzett személy hogy férhetett hozzá állami pénzekhez, úgy hogy a BM vizsgálaton is átment mert ugye mind tudjuk ma már egy polgármesternek is a segglyukába is belenéznek nem, hogy nem egy kistérség pénzéről lenne szó hanem állami vagyon kezelőről. Vajon ki írta alá az engedélyt a felső vezetéstől? Vajon ezt mért tusolja a média? És miért az Orbán seb nyalogatását kell néznünk és olvasnunk az helyett hogy felelősöket vagy egyetlen felsőbb vezetőt is elő vennének ez ügyben. A volt igazgatót valószínű menesztették hogy valaki olyat ültessenek a helyére aki tökéletesen megfelel bűnbaknak. Ezt az előélete is bizonyítja. Pár száz milláért én is szívesen üldögélnék egy két évet aztán mikor már mindenki felejtette ezt az ügyet jó magaviselettel szabadulni. Mert ugye ez lesz a vége mit tudjuk. Viktor nem a fejedet kéne vakargatni hogy kire mit lehet kenni mert nyakig ér a sz@r hanem felelősséget kéne vállalni és le kéne mondani. A beismerő vallomás enyhítő körülmény habár az Állami vagyon hűtlen kezelése bűncselekmény de ha mindent el mondasz és a tettestársaidat is felsorolod nem egyedfül viszed el a balhét. Magy 25év. :-)
papa.49
Nem csak ,,modern kincstár,, hiányzik hanem főleg a KULCSA az hiányzik, az önjelölt kincstárnok már meg van, a hazugovics egymaga vállalja, más nem is férhet még a közelébe sem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.