Ha a kormány az idén sikerrel jár a költségvetés nyári elfogadásával, akkor ezentúl minden évben így készíti majd a büdzsét – erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt pénteken a Kossuth Rádióban.

A kormányfő szerint a magyar gazdaság jó pályán halad, az emberek jól dolgoztak az elmúlt évben, a magyar gazdaság egy nagy korszak, egy emelkedő pálya elején tart, ami lehetővé tesz egy az embereknek könnyebb, jobb és biztonságosabb életet adó költségvetést.

Megemlítette, hogy már az idén komoly esemény lesz az egyenruhások, a katonák, rendőrök életpályarendszerének megalkotása.

A reggeli rádióinterjúban téma volt a paksi atomerőmű-bővítés és a fűtőanyag-szállítás kérdése is, amelyről Orbán Viktor kifejtette: mind a magyar, mind az orosz fél elfogadta azt a megoldást, amelyet a szintén oroszok által épített finnországi erőmű szerződésének idevonatkozó szakasza tartalmaz, az Euratom ügynökség pedig elvileg jóváhagyta ezt.

Az oroszokkal megállapodtunk

- mondta arra a felvetésre, hogy az oroszok esetleg nem engednének a korábbi megállapodásból.

Az M4-es autópálya projektjének európai bizottsági elutasítása ügyében a miniszterelnök úgy fogalmazott: azzal a ténnyel nem tudnak mit kezdeni, hogy az Európai Unió nem adja oda a pénzt erre a beruházásra.

Nekünk egyetlen lehetőségünk van, amit most majd meg kell fontolnunk, hogy a magyar adófizetők költségvetésbe befizetett forintjaiból kifizetjük-e ezt az összeget, és minden megy tovább. (...) Vagy pedig azt mondjuk, hogy az EU tett olyan megjegyzéseket, amelyeket érdemes megvizsgálni, és ezért újragombolni a mellényt.

- mondta, utalva az Európai Bizottság kartellgyanújára.

Azzal kapcsolatban, hogy kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a földtörvény tulajdonszerzési korlátozásai miatt, Orbán Viktor közölte: a következő kormányülésen döntenek arról, mely pontokon fogadják el a brüsszeli érvelést.

A Modern Városok nevű programról a miniszterelnök azt mondta: modern vidéki városok nélkül nem lesz sikeres magyar vidék.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@adrenalink: Mit mondtál, hol laksz ?
Toby
@adrenalink: Mostanában a Jéger a nyerő, kissé drága, hogy rohadjon meg a zorbánviktor !
Toby
@adrenalink: Amikor pár napra elmegyek a halakat molesztálni, akkor viszek egy palack Junájkumot, vagy Jégert - el is fogy rendesen, főleg ha még hideg is van - van otthon mind a kettőből "M" készlet, meg hozzá egy raklap sör és le vannak szarva halak ! A helyiek meg hozzák a saját főzésű szilva vagy körte szemcseppet.
zöldszem
@Toby: ma, 16:26 Mindent én sem tudhatok, főleg, hogy barna vagyok szőke beütéssel. De, a halakat nem beetetni szokták, hanem beitatni?:))))) Ha beitatni kell, mióta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.