A Magyar Hírlap publicistája, Bayer Zsolt most a Quaestor-ügy kapcsán fejtette ki véleményét. Pár dolgot még hozzáteszünk, ami a gyíkvállunkat nyomja.

Értelmezése szerint szocialista brókerbotránnyal állunk itt szemben, ráadásul "a csalást lehetővé tévő legnagyobb gazemberek követelik, hogy a csalást feltárók mondjanak le". Bayer szerint azért csak most borult ki a bili, mert a kormány most jutott el oda, hogy ellenőrizhesse a brókerházak működését. Eddig tehát öt éven át valakik lefogták, kikötözték, elzárva tartották mindkét kétharmados kormányt, ha jól értjük.

Bayer írásában arra már nem tért ki, amire Veres János egykori pénzügyminiszter is emlékeztetett meghallgatásán: a 2009-ben hozott törvénymódosítás, amely a pénzügyi szervezetek legalább ötévenkénti ellenőrzését írta elő, nem puhítást, hanem szigorítást tartalmazott. A "legalább" ugyanis nem azt jelenti, hogy ne lehetne gyakrabban. A módosítással egyébként akkor a Fidesz-frakció is egyetértett, megszavazták, és azóta sem módosítottak rajta.

A Magyar Hírlap szerzője arról is megfeledkezett, hogy Windisch László, a mostani jegybank-alelnök maga írta alá a Questor kamukötvényeinek kibocsátását, akinek valahogy akkor (és azóta sem) volt gyanús a 70 milliárdos ügylet. Pedig a hvg.hu szerint is már régóta pletykálták a piacon, hogy nincsen minden rendben a Quaestor háza táján.

A publicista írásában jótékonyan hallgatott a külügy quaestoros összefonódásairól és arról is, hogy a tárcának legkésőbb akkor tudnia kellett volna, hogy sikkasztás vagy csalás történt, amikor március 9-én állampapír helyett 3,8 milliárd forintnyi készpénzt kaptak vissza a brókerháztól.

Bayer legfőbb érve egyébként, hogy ha Orbán Viktor valóban megtette volna, amit az ellenzék most számon kér rajta, és kiáll egy sajtótájékoztatón csőddel riogatni, akkor Bayer szerint "két órán belül összeomlott volna a magyar bankrendszer".

Amiben még lehet is igazság, csakhogy ettől még – gazemberek ide vagy oda – egy nagy büdös kormányzatilag támogatott piramisjáték tűnik fel a háttérben, és legkevésbé sem az elmútnyócévből. Úgyhogy: fussunk ennek neki még egyszer.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
bayer mar egy sarokbaszoritott, szanalmas kis niemand, aki megprobalja vedeni a vedhetetlent, es ekozben mindenkire kopi a nyalat, szorja a gyalazkodasat, pedig ezen az uton nem fog tudni fennmaradni a sz@rtenger tetejen, amit az orban-kurmanynak sikerult osszehoznia...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
"ilos
Lehet mindenféle gyanúsítgatással élni, de a lényeg a lényeg, tényleg ezt az egyet nem tehette meg sem Orbán Viktor, sem más komoly politikai tényező, hogy kiáll és a "kisembereket" a pénzük kivételére biztatja. Mi lett volna itt? El tudjuk képzelni?"

Egyszer ezt már sunyi módon, névtelenül valakik ezt kipróbálták, amikor még írt, külföldről érkezett idegen nyelvű följelentések voltak divatban. Elsőre a macisbank bedöntése se jött be, de aztán csak sikerült! A lényeg ott is az volt, kikhez vándorolt a 160 milliárd konszolidációs pénzecske. A fontos emberek, akik előtte családilag hetente együtt ebédelgettek, hirtelen már kezdték "nem ismerni egymást", de azért falazott egyik a másiknak holmi szökési mesével. Jaj hogyishítták ezeket?
Clavigo
@nezelodo: "ilos " csak tegnap született,,nem emlékszik ilyesmire.Nem érdemes terhelni az amúgy is gyenge elméjét.
Gyuri Géderről
"Bayer: Orbán csak azt nem tehette, amit a "gazemberek" számon kérnek rajta"
Ennek a baromnak, nem tűnik fel, hogy ezek az Orbán nyalonc "gazemberek" segítették a hatalomba.
Benyújtották a számlát.
Bercifiu
@DogAdventures: Sajnos nem lesz belőletek ember.
DogAdventures
@Bercifiu: Olvass figyelmesen,Józsibogár.
Bercifiu
@DogAdventures: Öcsiboci! Belőled sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.