Az Alkotmánybírósághoz fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, mert álláspontjuk szerint az erről szóló törvénynél nem volt előzetes hatásvizsgálat, és nem volt elegendő idő a felkészülésre; ezek pedig a jogalkotási törvénybe ütköznek – jelentette be Gaskó István, a Liga elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Mint mondta, beadványuk összeállítása folyamatban van, az ombudsmannak is jóvá kell hagynia az érvelést; erről nemsokára egyeztetnek. Hozzátette: azért is az Ab-hez fordulnának, mert álláspontjuk szerint a törvény különbséget tesz a vállalkozások között méret és tulajdonosi kör alapján.

Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára kiemelte: nemcsak a munkavállalók és vállalkozók "tömegei", hanem a vásárlók is rosszul járnak a zárva tartással, és már az első hétvége tapasztalatai megmutatták a szabályozás elhibázottságát.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@pensionar: Jól írod demokratikus, sajnos a néphez csak a vége jut. Kuss.:(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@pensionar: Jól írod demokratikus, sajnos a néphez csak a vége jut. Kuss.:(((
csa-csa
az ombucsmanus miért nem előtte pofázott???
Fradigege
Az Ab-hoz fordulnak??? Minek? Az ma már egy nem létező valami. Az csak egy ingyenélő munkanélküli gyülekezet. Itt addig lesz vasárnapi bolt bezárás, amíg Harrach Peti atya fel nem dobja a pacskert. Még mindig kiváncsi lennék, hogyan egyengette életét Csermanek Jancsi bácsi rendszere alatt. A komcsik alatt nem volt vasárnapi nyitvatartás. Ezzel a tudattal létezni elég visszataszító. Meg Ausztriával példálozni. Bárcsak ekkora energiát fektetnének a minimálbér emelésébe. Patkány banda. Ebből látszik nem magyarok. Nem érdekli őket a Magyar. Gánton a brókermore fater is csak unatkozik, hogy mit kezdjen uncsi zsíros nyugdíjas életével. Komcsi ivadékok.
Dr plágium
@lampa laz: Elterelés :) Gaskó ezért sok pénzt fog kapni...
Tibor43
Legfeljebb hoznak egy törvényt,hogy akármit akar a kormány az nem törvényellenes...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.