Andy Vajnával az Origo készített igencsak terjedelmes interjút. Ebből kiderült, Vajna még mindig nem tartja irreálisnak, hogy 400-600 ezres nézőszámokat produkáljanak a magyar mozik, "csak még jobb filmeket kell készíteni". A mostanában készült művekből nem műfajokat hiányol, hanem azt a karaktert és minőséget, ami érdekli a nézőket. Geszti Péter a Filmalap marketing-tanácsadója, de Habony Árpádtól sosem kapnak tanácsot.

Hogy főnökeinek, Orbán Viktornak és Lázár Jánosnak melyik film tetszett eddig legjobban a filmalapos alkotások közül, azt nem tudja, erről soha nem beszélt velük.

A magyar filmesek hozzáállásában az bosszantja leginkább, hogy nagyon gyengék a forgatókönyvek, amin ők próbálnak segíteni, ez "néha sikerül, néha kevésbé". Vajna egyébként tervez gyakorlati alapú mesterképzést indítani a rendezőknek, hogy mire kijönnek az iskolapadból, legyen egy kis tapasztalatuk. Ehhez szeretnének sok külföldi oktatót meghívni, mert nekik van sokrétű tapasztalatuk.

Arnold Schwarzenegger és Orbán Viktor kapcsolatáról így nyilatkozott:

Mikor Viktor először volt miniszterelnök, akkor Arnold meglátogatta, és összebarátkoztak. Mikor Viktor elkezdett újra kampányolni hat évvel ezelőtt, akkor kijött Los Angelesbe, és meglátogatta Arnoldot, aki akkor még kaliforniai kormányzó volt. Ez egy olyan kapcsolat, hogy ha egyikük a másik városába utazik, meglátogatják egymást.

A szakmára visszatérve Vajna szerint mikor még csak producerként jött Magyarországra, mindenki a véleményére volt kíváncsi, mikor kormánybiztos lett, akkor meg visszakoztak. Most szerinte megint változás állt be: attól fél a szakma, hogy mi lesz, ha ő haza megy. Egyébként jelen pillanatban Magyarországot tekinti otthonának, nem Los Angelest.

Arra a kérdésre, hogy '56-os menekültként aggódva figyeli-e a keleti nyitást, azt felelte: ő nem politikus, a békét szereti.

Az ő és felesége urizáló életmódja miatti kritikákról úgy gondolkodik:

Ha az embereknek nincs más dolguk, mint hogy a Facebookon hülye kommenteket írjanak, és ez őket boldogítja, akkor csinálják. Engem nem zavar.

Neki senki nem adott semmit az életében, "minden egyes filmet a saját energiájából, saját véréből rakott össze", így jutott el oda, ahova. Szerinte ő "egy kis magyar srác" volt, aki megérkezett Hollywoodba, nem is tudott angolul, és "húsz éven belül olyan filmproducer lett, akit a világ respektál".

Arra a felvetésre, hogy gyakran elalszik különböző eseményeken, azt mondta, nem aludt el a miniszterelnök évértékelő beszédén, "csak ült és kész, és hallgatott".

Vajnától azt is megkérdezték, szórakoztatónak találta-e a napot, amikor Simicska mindenkit legecizett. A kormánybiztos ekkor újra elmondta, ő nem politikus, nem olvas újságot, csak hallotta a hírekben, de "szerinte modortalan baromság volt", amin "sírni kéne, nem nevetni".

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A pökhendi milliárdosokat nem is szokták zavarni a kommentek mert a pénztárcájuknál csak a pofájukon a bőr vastagabb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@zöldszem: Aranyos vagy, de mint tudjuk ,,a pénz nem boldogít, de nagyon jó ha sok van belőle,,...
Tibor43
Andy Vajna ,Simicska szavait nem cáfolta,csak "modortalan baromságnak" nevezte...
zöldszem
@papa.49: ma, 08:37
Eeegen! Azért csak jobb egy Mercedes-ben sírni, mint biciklin!
papa.49
@zöldszem: Főleg ha szakad az eső, vagy a hó...
nyanya001
Ez a titulus téged is megillet vastagon !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.