Négyszer annyian halnak meg kórházban szerzett fertőzéstől, mint közúti balesetben. Fittyet hány a tárca korábbi rendeletére az Emberi Erőforrások Minisztériuma: két éve nem hozza nyilvánosságra a kórházi fertőzések adatait és a velük kapcsolatos elemzéseket. Noha az erről rendelkező jogszabály még 2009-ben született, annak valamennyi paragrafusa hatályos, ennek megfelelően "az egészségügyi ellátással kapcsolatos fertőzések és kórokozóik monitorozására szolgáló országos adatbázist" június 1-jéig hivatalos kiadványban és az Országos Epidemiológiai Központ honlapján közzé kell tenni (értelemszerűen mindig az előző évit).

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na okos fidesz fanok, most gyertek elo a rokalyukbol, es most jartassatok a szatokat az otletes magyar orvosokrol, akik damillal-gombbal varrjak a sebet, bevasarlokocsiban tologatjak a beteg gyerekeket, nekem meg mezei csavarhuzoval tekertek ki a csavart a bokambol, muszerhiany miatt (be is gennyesedett, a fertozes miatt ki is kellett venni 4 kis csontot a labambol).

Mi lesz a kovetkezo lepes? Gumikalapacs lesz az anaesteziologian?
A torveny 2009-ben, tehat a Bajnai kormany alatt lett elfogadva, es az orban-kormany szarik ra nagyivben. 5 EVE!!!

Azt kivanom minden fideSS-orultnek, hogy egy ilyen korhazban szedjek ki a perforalt vakbeluket, vagy ott varrjanak gombot a feleseguk csaszarmetszesere.

Ez nem rosszkivansag - az mindig visszaszall arra, aki kuldi! -, hanem a mai magyar valosag.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Mivel minden közérdekű adatot ami képet ad (elég sötétet) a rendszerről perelni kell, így gőze sincs az embereknek a valóságról.
Feraj49
Csak nem a "rendszer" áldozatai" ? Esetleg ők is a "kommunizmus áldozatai " ?
magyarbakancs
@Juszuf: " Olyanok, mint akik igénybe veszik. Igénytelenek."
Kire gondoltál?
Mert a polgárok nagy részének csak az állami kórházak jutnak.
m.macskosz
@Juszuf: tegnap, 10:50
Ezzel a hozzászólással magadat minősítetted, te nagyképű kretén!
Remélem, egyszer nálad derül ki, hogy orvosi műhiba, gyógyíthatatlan állapot és végzetes fertőzés a méregdrága magánklinikákon is előfordulnak!
Pálinkafőző Rézüst
@m.macskosz: ez már hányadik neve enteronak vajh?? Túllépte a 20-at, innentől már nem számolom... Vajh a propi miért engedi ezt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.