A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy vasárnap tilos legyen vadászni – jelentette be a párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy így a vasárnap nemcsak az emberek, hanem az állatállomány számára is a pihenés napját jelentené.

Gréczy Zsolt arra hivatkozott, hogy a KDNP nyomására elfogadták a boltbezárásról szóló törvényt, ezért már a második olyan napot érik meg a magyar polgárok, amikor nem ők döntik el, hogy mit szeretnének csinálni.

A döntés meghozatalakor a kormány a családok együtt töltött idejére hivatkozott, pedig a tökéletes családi együttlét eszményét leginkább Semjén Zsolt, a KDNP elnökének "úri hóbortja" fenyegeti igazán – jelentette ki. A DK azt szeretné, ha a vasárnapi pihenés az emberek mellett kiterjedne az állatokra is, amelyek

szintén élelmet szeretnének szerezni és "családjukkal, gyermekeikkel, fiókáikkal szeretnék tölteni a hétvégét".

Gréczy Zsolt azt mondta, tisztában vannak azzal, hogy a vasárnapi vadászat megtiltása érzékenyen érintene bizonyos kormánytagokat, például Semjén Zsoltot vagy Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, de az, hogy "az ő úri hóbortjukra vonatkozik ez a törvényjavaslat, nyilván a véletlen műve". A tervezet ugyanakkor tartalmazza, hogy évente egyszer nekik is lehetőségük lenne vasárnap vadászni, ha azt 15 nappal korábban előre jelzik az illetékes hatóságnak.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@wagabund: Szerintem jogos, eppen ilyen abszurd a boltbezaras otlete is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@JAJMÁR: 21.46 Igaz de napi hány órai munkával hétköznap -vasárnap . Meg is van a jutalmam 4 érmütét 2 infartus . Sajnos a fiam ezt látta és most Ő is ezt csinálja .Neki mi lessz a sorsa ? Megéri ? A mi adónkból dőzsölnek a kiválságosok ..Marad örömnek hogy irogathatunk az interneten ez a fizetés ..
JAJMÁR
@gulyasgyula: 22:19 Lassíts! Nem éri meg... egyébként rájöttem, hogy nem is áll olyan messze a gondolkodásunk, mint elsőre hittem.
gulyasgyula
@KERKA: 22.06 Az idővel nem tévedek csak nem részleteztem 1963-ban keztük a házépitést 1969-ben vettük az autót , közbe vettük gáztüzhelyet, rádiót, mosógépet, tv-ét, butort .Az akkori kornak megfelelően ..1974-ben egy használt opel kadettet vetem. És beleültek a leányok jobban mint a mai autó csodákba ..Ja és ezeket mindig kp-re vetük , ha ma leálna az az autó ami nincs kifizeve biztos kissebb lenne a forgalom..Köszönöm a nosztalgiázást Neked is jóéjt, jó pihenést kivánok ..
gulyasgyula
@JAJMÁR: 22.19 Köszönöm az öszinte szavakat ,már lelassultam ..Jó pihenést jó éjt kivánok ..
Bercifiu
Azért én kivételt tennék a kdnp vel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.