Már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát – reagált a Fidesz vasárnap a Quaestor-ügyben tett ellenzéki nyilatkozatokra, és "politikai cirkusz" helyett az erről szóló előterjesztés házszabálytól eltérő tárgyalásának támogatására kérte az ellenzéki pártokat.

"A politikai cirkusz és az évtizedes pénzügyi korrupciónak véget vető kormány támadása helyett az ellenzéknek az érdemi parlamenti munkában, a károsultak mielőbbi kártalanításában, és a valódi felelősök megtalálásában kellene segíteni" – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében a nagyobbik kormánypárt.

A Fidesz rámutatott: akár már a jövő héten életbe léphet az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy "az összes szélhámos összes cégének vagyonát és akár személyes vagyonát is zárolni tudjuk" akár már folyamatban lévő ügyekben is, a lefoglalt vagyont pedig be lehet vonni a kártalanításba.

Azt ígérték: ezt követően "rendet tesznek" a brókerpiacon és felállítják a vizsgálóbizottságot, "hogy végre választ kapjunk arra, hogy a szocialista kormányok vajon miért hunytak szemet az évtizedes pénzügyi korrupció fölött, miért engedtek brókereket a kormányuk közelébe és mit keresnek az embereik a brókercégek hálózatában".

Korábban az LMP társelnöke, Schiffer András beszélt arról, hogy pártja a fideszes előterjesztést úgy módosítaná, hogy ne csak a vezető tisztségviselők, hanem mindazon hivatalos személyek – jegybanki tisztségviselők, kormánytagok – vagyonát is zárolni kelljen, akik "jobb tudomásuk" ellenére nem tették meg a szükséges intézkedéseket.

A DK képviselője, Vadai Ágnes egy közleményben arról írt: a sokadik összefonódás "a fideszes brókerbotrányban" a legfőbb ügyész körül, hogy felesége vezeti a jegybank személyügyi igazgatóságát. Szerinte ezzel az ügyészség tétlensége miatt felháborodott Quaestor-károsultaknak érthetőbbé vált, hogy a cég tulajdonosa, Tarsoly Csaba miért menthette ki minden vagyonát. A párt a legfőbb ügyész, a felesége, és lányának barátja nemzetbiztonsági meghallgatását is követeli. Közleményében utalt arra, Polt Péter lánya Tarsoly Csaba titkárával áll szoros kapcsolatban.

Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor pedig azt közölte: pártja nem támogatja majd az Országgyűlésben a brókerpiac rendbetételéről szóló fideszes javaslatot. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek van felelőssége az ügyben, mert nem intézkedett időben, és ezzel méltatlanná vált a pozíciójára. Közölte: az Együtt csak olyan javaslatot tud támogatni, amely nélkülözi a demagógiát.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Ha igaz a hír, hogy a közpénzeket a 2011 évi államháztartási törvényt megszegve az Államkincstár helyett brókercégeknél parkoltatják, akkor van annál sürgősebb, minthogy az általuk már sokszor módosított pénzpiac felügyeleti törvényt eggyel többször módosítsák, mivel az előző se jött be.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Aki Én: Volt még februárban a nem kormányülés kormányülés. Ott Orbán állítólag felhívta mindenki figyelmét a brókercéges befektetések kockázatára. Ezek után ha a külügy Orbán figyelmeztetése ellenére nem nézett utána, hogy a Q valóban államkötvényt vett-e neki, akkor felelőtlenül bánt el a pénzzel. Ha pedig utána járt és mindent rendben talált, akkor valamit nagyon benéztek. Ez megint valakinek a felelőssége. De lemond itt bárki is? Nem, mert Magyarország egy következmények nélküli ország lett.
magyarbakancs
@eszegfu: "Annyira, de annyira értenek mindenhez, hogy még megérhetjük: a "sulyponti" kórházakban a kormány tagjai mütenek."
Az ördögöt a falra ne fesd-fel mert még meg jelenik.
Különben minden szavaddal egyet értek.
eszegfu
@human: Sajnos én is hasonlókat vélelmezek az ügy kapcsán. Mindenhol láthatjuk a
"harcot", mert kell, hogy legyen M.o.-n valamilyen "ellenségkép"... e nélkül semmi sem megy.
eszegfu
@Aki Én: Szerintem is "tök logikus"! Pedig egyszerü, "paraszti" (és ezt most jó értelemben használom!) ésszel sem ennek kellett volna történnie!
Desischado
@eszegfu: Ezekét még a viziló is megirigyelné!
Desischado
@human: Persze. Azért kiváncsi lennék a képére, ha ő lenne a károsult!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.