Parlamenti albizottságban vizsgálná a Fidesz, milyen kár érte a költségvetést azzal, hogy a Gyurcsány-kormány idején csaknem 17 milliárd forint összegű, fedezet nélküli hitelt kapott a Quaestor a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) – közölte Rogán Antal hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a hitelt "egy az egyben el fogja bukni az MFB, és azon keresztül az adófizetők". A politikus egyúttal kérte a kormányt is, hogy vizsgáltassa ki e korábbi hitelfolyósítás körülményeit.

Rogán Antal arról is beszámolt, áprilisban újabb törvénymódosítási javaslatot terjesztenek elő a brókerügyekkel összefüggésben. Ebben gondoskodni fognak a polgári úton történő igényérvényesítés felgyorsításáról, azaz arról, hogy akiket a Befektetővédelmi Alap nem kártalanít, azok is mihamarabb a pénzükhöz juthassanak.

A frakcióvezetőt arról a levélről is kérdezték, amelyet a Quaestor-vezető Tarsoly Csaba írt Orbán Viktor kormányfőnek. Rogán Antal válaszában arról beszélt, helyesnek tartja, hogy ha valaki levelet küld, arra válasz is születik, még ha az kétmondatos is, mint az ebben az esetben is történt.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Tonyó, azt vizsgáld hogy hogyan engedélyeztétek a 70 milliárdos kötvénykibocsájtást melynek nem volt fedezete.
Na meg azt vizsgáld hogy hogyan kaphatott tarsoly elvtárs parlamenti belépőt és diplomata útlevelet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
Ennek a Rogánnak nincs valami elszámolni valója, állampénz ügyileg ? Talán arra is kellene egy vizsgáló bizottság.
coni
@zöldszem: Jó cikk. Egy ponton a Fidesz eldöntötte, hogy lebutítja az embereket, majd elzárja őket a valóságtól .Igy nem is olyan nehéz elhitetni a tömegekkel, hogy a Gyurcsány fosztotta ki őket a Quaestoron keresztül de Orbán és csapata kiharcolja, hogy minden korán kelő, keményen dolgozó kisember visszakapja a pénzét Gyurcsány oligarcháitól.
A modell működik, lásd 2/3.
human
Azt mondják, hogy Orbánék készpénzben hozták el a milliárdokat a Quaestorból. Lehet ilyet? Ha ez tényleg így volt, akkor azt akarták, hogy ne legyen nyoma a tranzakciónak?
wagabund
lári- fári...

nagyösszegbe fogadnék, hogy a tapolcai választás után már Gyurcsány szóba sem fog kerülni... addig viszont ő az utálatoskép, amivel rémísztgetik az ingadozó szavazókat.

ahogy hallom a hírtvből egyre kevesebb sikerrel...
wagabund
@human: nem kp-ban, ahhoz teherautó kellett volna, hanem egyszerűen egy kp-s szálára utalták...
bár a legenda szerint volt már olyan eset, amikor valaki teherautónyi készpénzt vitt a bankba betenni..ráadásul legálisan.
human
@wagabund: Akkor félrehallottam, de bele sem gondoltam. Az tényleg jó pár nokiás doboz lett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.