Április elsején megkezdheti működését az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. a gázüzletágban, miután a cég hétfőn megkapta az ehhez szükséges energiahivatali engedélyt – jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A fogyasztók a Főgáz ügyfélszolgálatain és a Magyar Posta egységeiben megnyitott ügyfélszolgálati pontokon tájékozódhatnak a lehetőségről. A szolgáltató váltásának helyszíneit – a kijelölt postahivatalokat – pedig a Főgáz és az ENKSZ honlapján teszik majd közzé, várhatóan még a héten – ismertette.

Németh Lászlóné beszámolt arról is, hogy következő lépésként a nemzeti közműszolgáltató az év végén, a jövő év elején jelenhet meg az áramszolgáltatásban. Harmadik lépcsőként pedig a távhőszolgáltatásban jelent majd alternatívát a cég, ennek pontos időpontját azonban egyelőre nem tudta megmondani az államtitkár.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
És ök már adómentesen fognak szolgáltatni?
bencemacska
Most akkor én hogyan fogom megtudni, hogy honnan kapom a gázt? Eddig csak hozták a számlát és én fizettem a Díjbeszedőnek.
Soha nem tudtam, hogy mennyit fogyasztottam, milyen minőségűt, ki szolgáltatta ezt mind más döntötte el helyettem.
Most mi lesz, ha a szomszédom másik szolgáltatót választ, mint én? Melyikünk gáza jön az egy szál vezetéken?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.