2014. január 17-én reggel az akkor még igazságügyi miniszterként tevékenykedő Navracsics Tibor bejelentést tett, miszerint utasította a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy rendkívüli fegyelmi eljárásban vizsgálják ki a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás ügyét, és ha megállapították a felelősséget, azt azonnal bírálják el.

A hvg.hu által írt cikk szerint az üggyel kapcsolatban a szülők helyett sokkal inkább a családgondozón verték el a port, ugyanis az elsőfokú bíróság nem hitte el a gyerekek vallomását, mivel véleményük szerint túl embertelen ahhoz a történet, hogy minden pontja megfeleljen a valóságnak. A bíróság szerint bántalmazták és elhanyagolták ugyan gyerekeiket, viszont a kínzás és nemi erőszak vádját ejtették ellenük. Megállapították, hogy a szülők elleni brutális vád nem fedi teljesen a valóságot és a vártnál jóval enyhébb büntetést szabtak ki rájuk. A szülőket azonnal elengedték, mivel előzetes letartóztatásban már letöltötték a rájuk kiszabott 2 év börtönbüntetést.

Ildikó most a hvg.hu-nak adott exkluzív interjút, melyben elárulta, hogy mióta rákentek mindent, hogy ment tönkre a saját és a családi élete. A két év alatt, amelyet a gyerekek közelében töltött, mindent megtett, hogy segítsen. Mikor a még miniszteri posztban dolgozó Navracsics felelősért kiáltott, a kormányhivatal pár órára rá már "meg is találta" a nőt, akit azonnali hatállyal felmentettek.

A lap információi szerint ekkor már a gondozó nem is dolgozott a Szigetszentmiklós-Tököl Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál. Ildikó később a portálnak úgy fogalmazott: "utána nyúltak", és rögtön elküldték akkori munkahelyéről, a gyámhivatalból. Az indoklás szerint a gyámhivatal korábbi vizsgálatai után "szakmai hibákat és jogszabálysértéseket" állapított meg.

Navracsics már aznap beszámolt a "példátlanul" gyors intézkedésről és a következőt mondta:

Itt a lehető legnagyobb szigorral kell eljárni, (…) ilyen esetben, amikor gyermekekről van szó, védtelenekről van szó.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Piszkos, aljas, velejéig romlott közszféra, ez van most az 5. évben mióta a hazugovics ,,kormányoz,,!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
van más munkalehetőség is, közben perel...akár Luxemburgig is eljuthat az ügye, ahol nyerni fog. Főleg, ha érvényben marad a mostani itélet...
Ha a másodfok börtönbe küldi a szülőket, akkor elbukta.
Ördögi körbe keveredett.
1magyar
Rossz gyerek, rossz kutya nincs, csak rosszul bánnak vele!
nezelodo
"1magyar
Rossz gyerek, rossz kutya nincs, csak rosszul bánnak vele!"

Nem tudom hogy igazad van-e, hogy megbizonyosodj, tehetnél egy próbát a pedagóguspályán, esetleg egy borsodi iskolában, vagy nevelőintézetben.
1magyar
@nezelodo: Szerencsétlen gyerek azon a területen mit tanul?? Mindenki jónak születik, csak ha nem tanítják tovább a jóra azt teszi amit a közvetlen környezetében lát, hall, tapasztal.
Fradigege
Ebben semmi meglepő nincs. Komcsik ezek. Nekem is utánam nyúltak és jó pár kollégámnak. Azóta gyűlölöm őket. Ezek többet nem állnak meg előttem. Ugyanis eltévesztették a házszámot. Azt hitték, hogy a maszop szekerét toltam. A zsidesz alatt kerültem a közférába hátszéllel, nem nagyon szavasztam a zsideszre. Majd amikor visszajöttek, hiába mondtam ezt+hogy az mszp-re nem szavaztam soha. Erre a válasz: nyócév hosszú idő, ki tudja. Na ott elöntötte a szar az agyamat. Azóta orsósviktorozok. És ha meglátom őket köpök. Így csinálják. A Kádár rendszerben szocializálódtak. A vérükben van a besúgosdi. 10-ből 9 kiszes volt. Szerintetek? Erre mondom, hogy voltam katona. Tudok lőni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.