Nyolc, az országgyűlési választáson listát állító, de képviselethez végül nem jutó párt sértette meg az áfatörvényt és a számviteli törvényt a kampánypénzek elköltésénél, az Összefogás Pártnál pedig büntetőeljárás indult a számvitel rendjének megsértésének gyanúja miatt – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a most elkészült és kedden bemutatott jelentésében.

Az ÁSZ jogszabályi előírás alapján, a választást követő egy éven belül ellenőrizte a választásra fordított állami és más pénzeszközök felhasználását. Az ellenőrzést az országgyűlési képviselethez jutott jelöltek és jelölőszervezetek esetében hivatalból, a további 14, országos listát állító párt esetében kérelemre folytatta le a számvevőszék.

A jelentés szerint a mandátumhoz nem jutott pártok ellenőrzése során az Együtt 2014 Párt, az Új Dimenzió Párt, és az Új Magyarország Párt esetében költségvetési csalás gyanúja miatt tettek feljelentést.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
ez volt a bér csak hogy szétcsesszék a választásokat...
megérte...
nyanya001
Visszafizettetném velük a saját zsebükből, ha nem tudják kifizetni,
akkor feleljenek a vagyonukkal a rohadékok !
karma1
Ez aztan a hala a fideSS reszerol: hiszen ok adtak mindenkinek uftre-puftre a partalakitasi penzeket csak azert, hogy papiron jol megzavarjak a szavazokat a "boseges valasztekkal", ezzel aprozva szet az ellenzeket.

Nem hasznaltak azt fel rosszul, csak az tortent, ami varhato volt: par ember osszeallt, elneveztek magukat pl. "Jeg hatan is megelunk" partnak, es mivel voltak mondjuk 200-an, megkaphattak a kampanypenzt, amibol nyomtattak otthon fillerekert par szorolapot - persze, kamubol, hisz a part is kamu-part volt! -, oszt nyugodtan konstataltak, hogy "eftarsak, a fideSS gyozott ismet, mi nem tudunk kezdeni semmit sem ilyen kevesen", oszt szetoszoltak. Ennyi.

Pedig az ilyen kocos tarsasagoknak koszonheti orban a masodik 2/3-ot...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.