A Fidesz frakcióvezetője a brókerek barátainak nevezte azokat az országgyűlési képviselőket, akik kedden a parlamentben nemmel szavaztak a kormánypártok vagyonzárolási törvényjavaslatára. Rogán Antal a határozathozatal után tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy a zárolásokkal létrejöjjön egy olyan vagyonalap, amelyből gondoskodni lehet a brókerbotrány károsultjainak kártérítéséről.

Kifejtette: a Buda-Cash ügyfeleinek nagy részét már kárpótolta az Országos Betétbiztosítási Alap, a nem banki csoporthoz tartozó ügyfelek kártalanítását pedig elindította a Befektetővédelmi Alap.

Quaestor-ügyben szintén az a Fidesz álláspontja – folytatta a frakcióvezető –, hogy a Befektetővédelmi Alap indítsa el a kártalanítást, így a 32 ezer ügyfélből 22 ezret, akinek 6 millió forint alatti befektetése volt, szinte teljes mértékben kártalanítják. A fennmaradó 9500 embernek komoly előrelépést jelent a most megszavazott vagyonalap-felállítás – tette hozzá.

A törvényjavaslatukra nemmel szavazó 12 képviselővel kapcsolatban a politikus úgy fogalmazott: "mindössze 12 barátja volt a brókereknek a Házban". Nevesítette is őket: négy LMP-s képviselőt, Ikotity Istvánt, Sallai R. Benedeket, Schiffer Andrást és Szél Bernadettet, valamint nyolc függetlent, Gyurcsány Ferencet, Kész Zoltánt, Kónya Pétert, Szabó Szabolcsot, Szabó Tímeát, Szelényi Zsuzsannát, Vadai Ágnest és Varju Lászlót.

Rogán Antal ismét megerősítette: újabb törvényjavaslatot nyújtanak majd be, hogy az említett vagyonalapból minél hamarabb – a bűnvádi eljárás vége előtt – lehessen rendezni a polgári úton történő kártérítési igényeket.

A kedden megszavazott előterjesztésből kiemelte az úgynevezett offshore-klauzulát, amely lehetővé teszi, hogy a vagyonalapba azoknak az offshore cégeknek a vagyonát is be lehessen vonni, amelyeket arra használtak fel, hogy a pénzt eltüntessék.

A parlament kedden azzal a céllal módosított törvényt, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Akik nem szavazzák meg az ügynöktörvényt, azok az ügynökök barátai.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
életemben nem láttam élőben brókert , az állatkertben nincs :-)
human
Idővel ki fog derülni, hogy a törvényjavaslat semmiben nem segíti a károsultak kárpótlását. Vajon miért csak 1 évre visszamenőleg alkalmazzák? És még sok kérdés fog felmerülni a törvénnyel kapcsolatban, hogy miért sikerült ennyire puhára.
coni
Azt még el lehetett hitetni az emberekkel, hogy az az érdekük, hogy az utcát fűtsék kedvezményes áron "rezsicsökkentés" jeligére. Azt, hogy nem az a brókerek barátja aki közpénzzel segíti a piramisjátékot hanem aki leszavaz egy sebtében összedobott demagóg törvényt, az már nehéz lesz.
Senara
Rogán szerint akik nem szavaztak a kormánnyal, azok a brókerek barátai ... akik megszavazták , hatalmasat sóhajtottak . Hála istennek talán ezt is megússzuk .
kakaósbögre
bögre szerint aki a kormánnyal szavaz megsérti a Btk. bűnpártolás,bűnsegédlet,bűnrészesség bűncselekményeket tárgyaló összes paragrafusát.
Toby
Elég érdekes, hogy eddig csak fidesznyik bűnözők kezeltek le a brókerekkel és ezekről van fotó !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.