Kedden nyilvánosságra hozták Tarsoly Csaba Orbán Viktornak írt levelét a kormany.hu oldalon. Az írás március 9-én született, a Quaestor-vezér többek közt arról ír benne, "az elmúlt napokban jelentkezett vállalati kötvényeladási hullám a Quaestor Csoportot is elérte, ilyen módon további finanszírozásunk ellehetetlenült, annak folytatása felelőtlenség lenne".

Tarsoly azt írja:

Felvállalva, hogy a kialakult helyzetért engem terhel a felelősség (...), tájékoztatnom kell Önt, hogy milyen megoldások tennék lehetővé az ügyfelek védelmét. A kialakuló pánik, és a hatóságok felelősségét kereső közvéleményben feltehetően egyébként is felmerül az állami felelősség és helytállás kérdése.

Megoldásként pedig azt javasolja a miniszterelnöknek: a magyar állam nyújtson hitelt a Quaestor-csoportnak, aki ebből egyidejűleg állampapírt jegyez, így a pénz rögtön visszakerül a költségvetésbe. A kötvény tulajdonosokkal a csődeljárás keretében, a kötvények állampapírra történő cserélésével rendezni lehet a követelést – áll a levélben.

Tarsoly sorait azzal zárja, kéri Orbánt, hogy fontolja meg a javaslatot a kialakult helyzet kezelésére.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@ilos: (T)iloska !!! menj már vissza a kórterembe, az ápolók már keresnek,
gyógyszerosztás van !!! ...és cseréld ki a bugyidat, moss fogat !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ilos
@Aki Én: Sajnos hozzád tényleg nehéz felérni, de annyit azért tudok, hogy egy banki alkalmazottnak sem lehet feltételezésekre alapozva bankpánikot kelteni, pláne nem egy miniszterelnöknek! Sekélyes fantáziáddal el tudod képzelni, hogy mi történt volna, ha bármit is mond a brókerekre bízott pénzek biztonságáról? Ha igen, akkor ne folytassunk értelmetlen vitát!
Aki Én
@ilos: Ne fárassza fantáziátlan demagógiával. Az ezer szállal a fideszhez kötődő ügyről ne csak az ellentmondásokba keveredő érintettet hallgasd meg, hanem független szakembereket is. Ha elkerülte figyelmed a sok zagyvaság, hazudozás, ellentmondás, akkor ők segítenek ezt meghallani. Ehhez nem kell sok ész, elég a józan paraszti. A fenti levél eredetisége is kezd megdőlni már. Nem akarlak megbántani, de ha ebben az ügyben sem látod a sumákolást és hazudozást, akkor tényleg baj van.
herczeg0210
Ez az a levél amit ugye nem írt meg Tarsoly és nem adta át Szijjjjártó pinokkio!!! Jól emlékszem?
Desischado
@Horizont: Lehet akkor ezért volt a hiba, mármint, hogy nem jöttek be az oldalak, de nem szóltak, és elnézést sem kértek, azért szólhattak volna. De mindegy, a fő, hogy alakul az oldal!
Strong
Január, eszegfu:
Röviden: Az állam nyújtana kezességet a jelenleg fedezetlen részvényekért rövidtávon - és a Q vagyona átszállna az államra, aki profitál hosszú távon..(a legnagyobb lekötött tőke ingatlanokban áll, amiknek jelenleg nincs meg az az értéke ami hosszútávon - kvázi az ingatlan értékének tőkenövekményével emelkedik majd - ez hosszútávon 100%, -hogy bekövetkezik, és végtelen megtérülésbe lép át.. (csak hoz)
legalább is a levél szerint ezt hámozom ki..

Véleményem szerint egy megfelelő megállapodás mellett nem lehet rossz..

Félreértés ne legyen - az állam nem csengetné ki egy összegben a teljes tartozást a "károsultaknak" csak fedezetet vállalna a tartozásra.. - Ezzel elkerülhető a csőd is...
nezelodo
Tényleg nagy a hasonlóság a Postabanki lenyúlással az első Orbán kormány alatt. Ott is Orbán szűk baráti köréhez tartozott a Kisherceg, emitt is mély gyümölcsöző kapcsolat volt, van a fideszes siserahaddal. Onnan is elpárolgott 160 milliárd, az adófizetők pótolták ki akaratukon kívül, a haverok meg jól jártak, felelős nincs, és itt is így lesz, úgy legyen telitalálatom a lottón! Még akkor is megütném a főnyereményt, ha szelvényt sem veszek, olyan biztos vagyok a végkifejletben. Fentebb a finom helyesírású tesitanár a Fb-on a stadion megvásárlását ajánlja, és nem zavarja az, hogy az hogy végső soron az adófizetők pénzén épült, és most újra fizessük ki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.