Tarsoly Csaba, a Quaestor-cégcsoport kétszázmilliárdos csalás gyanúja miatt őrizetbe vett vezetője a letartóztatásáig diplomata-útlevéllel utazgathatott. A Blikk annak próbált utánajárni, hogyan lehetséges ez.

Szijjártó Péter külügyminiszter elismerte, az ő javaslatára kapott számos mentességet biztosító úti okmányt a Quaestor-vezér a moszkvai és az isztambuli magyar kereskedőház működtetésében vállalt szerepe miatt 2013-ban.

Akár egyszeri alkalomra is kaphat ilyet bárki, de ilyenkor ezt igényelni kell. Így kellett tennie űtarsoly Csabának is. Az a személy kaphatja meg, aki az államfő, a miniszterelnök vagy a külügyminiszter megbízásából fontos diplomáciai küldetéssel utazik külföldre.

A Blikk még hozzáteszi, hogy gyorsabb ügyintézés jár hozzá és a diplomatafolyosót is lehet vele használni egy repülőtéren. Külföldön közlekedési bírság úszható meg vele, valamint intézményekbe való bejutást tesz lehetővé. Számos országba vízum nélkül lehet így beutazni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Szóval csak kérni kell teremfocista máris ad ,diplomata útlevelet . Fizetni befektetési tanáccsal lehet ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
idppp
Mobil123: Tudod egyáltalán, hogy mit jelent az a szó: tirpák? Szemlátomást fogalmad sincs róla, bunkó!
Mobil123
@idppp: hát úgy látom te vagy másik tirpák!
Bercifiu
A hülye miért nem lépett le, kiben bízott? Petike nagy ívben leszarja.
idppp
Horizont: "Így használja a magyar." Nem a magyar használja így, hanem a börtönszleng! Ezt csak most olvastam, nem tudtam, mert nem vagyok járatos a börtönszlengben, mint Ti! Mentségemre szolgáljon, hogy nem is akarok...
kukac50
Nekem is kellene diplomata útlevél,meg egy kis pénz is,hogy tudjak utazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.