A Nemzetgazdasági Minisztérium bábáskodásával létrejött Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) korábbi vezérigazgatója, Skultéti Vilmos írta alá azt a dokumentumot, ami alapján a ma már a külügyhöz tartozó háttérintézmény vagyona a Quaestorhoz került 2013. március 29-én – írja az Index.

A brókerbotrány főszereplőjévé váló Quaestor azt a megbízást kapta, hogy a pénzből államkötvényeket vegyen. A lap megnézte a 2013-as költségvetési adatokat és úgy kalkulálnak, hogy 3-6 milliárdos összeg kerülhetett a céghez.

Úgy tudják, az MNKH vezetőinek március 5-én Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár jelezte, hogy ki kell venni a cég tőkéjét a Quaestortól, és másutt kell új értékpapírszámlát nyitni. Az MNKH ezután árajánlatot kért több pénzintézettől és az Államkincstártól is. Március 9-én hétfőn délután a Quaestor Hrurira – hamis – öncsődjéről szóló közleménye előtt pár órával az MNKH folyószámláján megjelent 3,8 milliárd forint.

Az MNKH felsővezetői megdöbbentek a dolgon, ugyanis erre csak írásban, a tulajdonosi közgyűlés engedélye mellett lehetett volna utasítani a Quaestort és mindezt csak Kerekes György, a cég vezére tehette volna meg. Az Index úgy tudja, ilyesmi egyáltalán nem történt, forrásuk szerint feltehetően a külügyből szóban, telefonon adhatták ki az utasítást a Quaestornak a pénz kiutalására. 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez nem ,,kézivezérlés,, Á DEHOGY!!!
Manhattan
Skultéti Vilmos van a telekspekulációt megelőző Gyöngyöshalászon épülő Apolló Tyres Gumiabroncsgyár beruházása mögött is, mint az Artemis Invest Kft tulajdonosa. Érdekes, ő mindenhol ott van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.