Ésszerű mély együttműködést kialakítani Kazahsztánnal, mert ez a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa – mondta Orbán Viktor szerdán.

 A kormányfő háromnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Asztanában. Orbán Viktor megbeszélést folytatott kazah kollégájával, Karim Maszimovval.

Orbán: kétszáz kazah diáknak adunk ösztöndíjat

Közös sajtótájékoztatójukon Orbán Viktor a magyar-kazah kapcsolatépítésről szólva kiemelte: ennek a zászlóshajója a magyar olajipari cég, amely együttműködik Kazahsztánnal. Megállapodtak arról is, hogy a két ország közötti közvetlen légi járat megteremtésének segítésére légügyi egyezményt kötnek, és a kormányfő hangsúlyozta a nukleáris együttműködés jelentőségét a mérnöki szolgáltatások területén is. Orbán Viktor közölte: a jövőben Magyarország kétszáz kazah diáknak biztosít ösztöndíjat.

Messze meghaladta

Karim Maszimov kazah miniszterelnök arról beszélt, Magyarország az EU tagjaként és Kazahsztán az ázsiai régió fontos országaként szorosabbra fűzheti stratégiai együttműködését.

Orbán: kétszáz kazah diáknak adunk ösztöndíjat

Orbán Viktorral folytatott megbeszélésük messze meghaladta a politikai párbeszéd általános szintjét, a két ország közötti együttműködés Orbán Viktor és Nurszultan Nazarbajev kazah köztársasági elnök délelőtti találkozójával pedig még erősebb lett – mondta.

A magyar miniszterelnök a kormányfői tárgyalások előtt találkozott Nazarbajev államfővel.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Itthon már lasszóval se lehet fogni egyetemistát, aki még ösztöndíjat is kap???
Hazugovics te nem gondolkozol???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Így kell ezt! Idehaza meg mindenki fizesse szépen a fidesz által visszavezetett tandíjat!
vukkocska
A magyarokat nyúzod, Te elmebeteg barom, máshol meg jótékonykodsz. Mi és mennyi kell még az embereknek, hogy tényleg összefogva elzavarják ezt a korrupt, kizsákmányoló kormányt?
feleselek
Baltát mi adunk, vagy otthonról hozzák???
human
Először is a régi Orbán szemen köpné a jelenlegit látva kiknek hízeleg. Vagy akkor hazudott vagy most. A lényeg, hogy Orbán szava hihetetlen.
Én mondjuk egy gazdasági alapú nyitásnak nem vagyok ellenlábasa, ha abból az ország egésze és nem csak Orbán köre profitál. Valóban keresni kell a piacokat ahova terméket vagy akár technikai tudást tudunk exportálni.
Viszont Orbán szerintem csak államkötvényeket próbál eladni, mert omladozik unortodox gazdasága. A magyar állampolgárság áruba bocsátásának is csak ez a célja (és persze offshore cégeinek hizlalása).
Január
... gondolom viszonossági alapon vagy nem?
member
@feleselek: Mi adunk, hogy dübörögjön a (nagyon)magyar gazdaság - a hátrom millió baltagyáros országa lettünk.
Hallod, ahogy dübörgünk?
Nem :(
Pedig Kazahsztánig elhallatszik, ahogy dübörgünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.