A Blikk értesülése szerint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hung-Ister Zrt.-től most a Szerencseszombat című műsor gyártását akarják elvenni. A Szeretlek Magyarország! már más kezében van, a Maradj talpon! című műsort pedig „pihentetik”. A lap belsős informátora szerint jövőre A Dal készítését is másra fogják bízni.

A Szerencsejáték Zrt. megbízásából a Hung-Ister a szombati lottósorsolást több mint tíz éve gyártotta a köztévé számára, és 2019-ig még élő szerződésük van. Ez évente 2,8 milliárd forintot jelent, amit most ki akarnak venni a kezükből.

Az informátor azt is elmondta a lapnak, több százmillió forintot adtak ki a kezdetekkor csak amiatt, hogy a Szerencsejáték Zrt. által elvárt igényeknek megfeleljenek. Ebből kifolyólag kifejezetten nehéz lenne felbontani velük a szerződést. Elmondása szerint az sem segített, hogy a Szerencseszombat a Duna Tévéhez került át, most pedig a Kehi kezdett el vizsgálódni utánuk.

Torma Szabolcs, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs munkatársa a Blikknek azt nyilatkozta, hogy Simicska cégével 2000 óta van szerződésük, ráadásul most is két közös projektjük fut. Ezek a sorsolási műsorok elkészítéséhez szükséges stúdiókkal, valamint a sorsolási műsorok és a SzerencseHíradó gyártásával kapcsolatosak. Az előbbi értéke évi 505 millió 983 ezer 911 forint és a megállapodás 2019. március 31-ig szól, az utóbbié pedig bruttó 2 milliárd 447 ezer 605 forint évente és a szerződés 2019. december 31-ig tart.

A Kehi a Blikk által feltett kérdésre, miszerint mi okból vizsgálják a szóba került szerződést, valamint állapítottak-e meg szabálysértést, azt válaszolták, hogy egy kormányrendelet alapján ellenőriz a hivatal. Hozzátették:

A vizsgálat most indult, az adatok, dokumentumok bekérése van folyamatban, ezért arról bővebb tájékoztatás adása nem áll módunkban.

Magyarországon a Hung-Ister Zrt. termelte a legnagyobb bevételeket, köszönhetően az MTVA megrendeléseinek. Csak a 2013-as év során nettó 4,5 milliárd forint volt a nettó árbevétele, mely az adók levonása után is túllépett az 1,2 milliárdos összegen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.