Csányi Sándor a Magyarul Balóval című RTL II-n futó műsor vendége volt. Ebben egyebek mellett arról kérdezték, mit szólt ahhoz, hogy Lázár János nem értetett egyet március 15-ei kitüntetésével, amikor is Orbán Viktor előterjesztésére megkapta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét. 

Csányi erre azt mondta, hagyományosan rossz a viszonyuk Lázárral, így nem lepte meg a kijelentés. Azon inkább meglepődött, hogy a politikus most már nyíltan is bírálja a miniszterelnök döntéseit, de szerinte nem érdemes ennél többet beszélni az ügyről.

Baló a brókerbotrányról is kérdezte Csányit, aki többek közt azt mondta, az OTP-nél nincs probléma. Ez Európa harmadik legstabilabb bankja, naponta ellenőrzik a felügyelettől, de ez őt, mint vezetőt inkább megnyugtatja. Azzal nem ért egyet, hogy a Befektető-védelmi Alap esetlegesen a szektor többi szereplőjével fizettesse ki a brókerbotrányok károsultjait. Szerinte ez olyan, mintha valaki rendszeresen fizetne egy biztosítónak és miután ez a biztosító csődbe megy, még többet kéne fizetnie, hogy a többi biztosított balesetét kártalanítsa.

Ha jellemezni kell, Csányi szerint a kormány viszonya a bankokkal jelenleg semleges. Ugyanakkor az probléma, ha az állam a saját bankját előnyhöz akarja juttatni a többi szereplővel szemben.

Az OTP elnök-vezérigazgatója elmondta: a magyar pénzügyi rendszer 2008 óta több válságon is keresztülment, a brókerbotrányok sem a mai időkből erednek, hanem több évvel ezelőttre vezethetők vissza. "A hólabda elgurult valamikor, keletkezett egy hiány, amit abban a percben nem kezeltek (...), és később a hólabda-effektus kapcsán egy nagy hiány keletkezett, ami mára pukkant ki, most került felszínre" – fogalmazott.

Miután Csányinak mezőgazdasági érdekeltségei is vannak, Baló megkérdezte tőle, mit gondol arról, hogy az 1200 hektárnál nagyobb földek nem kaphatnak uniós földalapú támogatást. Az üzletember válasza szerint nem gondolhatjuk, hogy Európában mi vagyunk a legokosabbak, néha mondjuk, de nem gondolhatjuk komolyan. Nem jó, ha kimondottan bizonyos érdekcsoportok ellen dönt a kormány, miközben ez nem szolgálja a magyar mezőgazdaság érdekeit – tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
"Ugyanakkor az probléma, ha az állam a saját bankját előnyhöz akarja juttatni a többi szereplővel szemben."
Ez az élősködő is hozzájárult a szegénység növekedéséhez az otp kamat politikájával, persze ezzel egyidejűleg a saját vagyona növekedett.
Pofátlanul igényli és el is fogadja a vissza nem térítendő milliárdos támogatásokat a vagyonosodásához, ezzel is szegényítve az államot és a népet.
Nincs az a pénz, ami ezeknek a férgeknek elég lenne.
Vizual
Ekkora seggnyalást ! Igaz nem szotyit ha nem ezt mondja !
okina48
Ha valaki benfentes kereskedelmet folytatott,az Csányi volt! Az OTP jóval megelőzte a kormányt,és napi árfolyamon forintosította devizakölcsönöket,amihez Ft.hitelt biztosított.Vagy én vagyok az egyetlen ilyen OTP-és delikvens?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.