Felcsútnak újabb oka lehet az örömre: nemcsak kisvasutat kapnak uniós pénzből, de a vasútállomással szemben csónakázótó is épül, amin télen majd korcsolyázni lehet. A beruházást az önkormányzat fogja finanszírozni, ám a pontos költségei még nem ismertek. A fejlesztés alapjaként szolgáló záportározót még az első Orbán-kormány segítette "vitatható módon" 2,7 milliárd forinttal 2001-ben  - írta az Átlátszó.

A fejlesztésről a falu jegyzője, Sisa András mesélt először a ZDF német közszolgálati televízió munkatársainak. Az Átlátszó a tervezett fejlesztés kapcsán kérdésekkel fordult a polgármesterhez, Mészáros Lőrinchez és Sisa Andráshoz.

Sisa arra a kérdésre, hogy milyen földterületeket érint a beruházás azt mondta, ezeknek egy része jelenleg is önkormányzati résztulajdon, a többi önkormányzattól jelenleg is folyamatban van a tulajdonrészük megszerzése. A tulajdonjogi rendezés kb. 3 millió forintba fog kerülni, de Sisa szerint egyéb információk jelenleg nincsenek, mivel ez még "csak középtávú terv szintjén mozog". Így a jegyző arra a felvetésre, hogy ki lesz a tervező, a kivitelező és hogy közbeszerzési pályázat keretén belül választják-e ki őket, azt mondta: "itt még nem tartunk".

Egyébként az önkormányzati előterjesztésekből és jegyzőkönyvekből kiderül, a csónakázótó terve már 2010 óta megvan.

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Twss mán mondani: Mauzóleum is lészen? És a csólnakázó tavon fog a Behemót Belisarius zászlóstekenője állomásozni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
@Clavigo: Fénykép van rajta, hogy csak Ő használhatja?
Clavigo
@Bercifiu: A stadiont,,vagy a majdani mauzóleumát?? :) :)
kukac50
Börtönt kellene Felcsútra építeni nem ilyen luxus dolgokat!
DogAdventures
Mindig Mátyás király jut ilyenkor az eszembe:hát a faszom nem kéne?
kukac50
@nemkati: Annyit ahányba a miniszterek államtitkárok,és a kancellárok és barátaik elférnének szűkösen, nem kell nagy hely Nekik tanuljanak alkalmazkodni egymáshoz még ott is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.