A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. a rábízott vagyonnal kapcsolatban semmilyen mulasztást nem követett el, nem cselekedett jogellenesen, a vagyonban nem keletkezett kár a tevékenysége miatt – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtökön az MTI-vel.

A KKM arra reagált, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Quaestor-ügyben a KKM gazdálkodásával összefüggésben.

A tárca közleményében hangsúlyozta: éppen a Quaestor jogsértő magatartása miatt keletkezett kára az MNKH-nak, ezért tett feljelentést.

Azt írták: Tóth Bertalan állításai "jogi tudatlanságról, járatlanságról árulkodnak, minden tekintetben megalapozatlanok, és kizárólag politikai hangulatkeltés célját szolgálják".

Az MNKH kedden tett feljelentést a Quaestor-ügyben. Azzal, hogy a Quaestor állampapírokat adott el, hűtlen kezelést követett el. A kereskedőház tőkéje megvan, de a kieső kamatbevételek miatt kár érte a kereskedőházat – tájékoztatta a KKM szerdán az MTI-t.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.