Nagyjából két vetülete látszik a közelgő tapolcai időközi választásnak: az ellenzék azt állítja, hogy ha nyernek, akkor most már tényleg hanyatt-homlok elmenekül az Orbán-kormány, a kormány meg azt, ha veszítenek, oda a rezsicsökkentés, tovább rohad az egészségügy, munkahely pedig még annyi sem lesz Tapolcán, mint most.

Mindkét véglet elég valószerűtlen, bár ez abból a szempontból lényegtelen, hogy a magyar választókkal úgyis bármit el lehet hitetni – miért ne vennék be azt is, hogy ahol eddig a kihasználatlanságra hivatkozva leépítették a kórházat, ott most a választás után majd fejleszteni fogják, 2,3 milliárdból?

Erről szól a kormánypárti kommunikáció nagy része az időközi kapcsán, és a vizitdíj-hiszti óta tudjuk, hogy az egészség + pénz a legjobb kampánytéma. Most pedig, miután szóvivőtől államtitkárig mindenki unalomig elismételte már a Fideszben, hogy nem lesz egészség, ha elbukik Tapolca, a kormányzati hírügynökség is bedobta magát.

Ma nem volt semmilyen sajtótájékoztató, esemény, vagy bármi, ahol előjött volna a téma, ezért az MTI úgy döntött, végülis önszorgalomból is alákérdezhetnek Rétvári Bence államtitkárnak, hogy tényleg igaz-e a hetek óta általuk is többször megírt hír, miszerint megújul a tapolcai kórház? Rétvári pedig tételesen kiemelte, közölte és hangsúlyozta, hogy igen, igen és igen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.