Czira Szabolcs fideszes polgármesternek milliós jutalmat szavazott meg a helyi képviselői testület Nagykőrösön. Ennek oka, hogy Czirát március 15-én kitüntették a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjének Polgári Tagozatával, ami miatt a testület három millió forintos jutalommal fejezte ki elismerését. Az ügyre csütörtökön reagált az érintett fideszes képviselői csoport is.

Közleményükben azt írják, Czira kitüntetése "nagyszerű visszajelzés" volt személy szerint neki is és az egész városnak is, arról hogy "Nagykőrös jó úton jár, dinamikusan fejlődik".

Ugyanakkor a polgármester jelezte, hogy a neki megszavazott hat havi illetményt jótékony célra fogja fordítani. Ezért a 3.141.000 forintból Czira a nagykőrösi oktatási intézmények fejlesztését, illetve a református egyházon keresztül a nehéz sorsú kárpátaljai magyarokat kívánja támogatni.

A képviselők közül egyébként nem mindenki örült Czira pénzbeli elismerésének, az alpolgármester, Kustár Tamás ellenezte. De hiába emlékeztette a politikusokat Orbán Viktor 2013-as kérésére, mely szerint a fideszes polgármesterek és alpolgármesterek ne vegyenek fel jutalmat, mégis megszavazták Czirának a milliókat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Hol van már a az a kijelentés. Lásd a kormány is jutalmat osztogat.
verum
A pofátlan jövedelmek után manapság is jár a kilencven százalékos jövedelemadó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.