A Jobbik szerint távozniuk kell hivatalukból azoknak a minisztereknek, akik a legtöbb pénzt "tőzsdézték el". Ezt a párt parlamenti frakciója közölte csütörtökön az MTI-vel.

"Az eddig napvilágot látott adatok szerint az immár öt éve fideszes irányítás alatt levő agrártárca, a külügyi tárca és a Miniszterelnökség tőzsdézte el a legtöbb pénzt. Az emberek türelme rég elfogyott, a Fidesz nem néhány hónapja irányítja az érintett minisztériumokat, ezért felszólítjuk Fazekas Sándort, Szijjártó Pétert és Lázár Jánost, távozzanak hivatalukból!" – olvasható a Volner János frakcióvezető-helyettes által jegyzett közleményben.

Előzőleg Lázár János sajtótájékoztatón egy fejlesztési banki hitelen keresztül a Miniszterelnökséget, továbbá a Földművelésügyi Minisztériumot (FM), a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint számos önkormányzatot említett, amikor összesítette, mely állami intézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre elmondta, szerinte a pénzügyi felügyeletet is vizsgálni kell a brókerbotrány miatt.

A Jobbik szerint a magyar adófizetők pénzének kezelése az elmúlt huszonöt évben botrányos volt. Mint írták, a Fidesz-kormány nemhogy leszámolt volna az MSZP-kormány súlyos bűneivel, még tetézte is azokat, "így jöhetett létre a Quaestor-koalíció, mely az úgynevezett rendszerváltás óta a tisztességes adófizetőknek több tízmilliárd forintjába került".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Először tisztáznotok kellene velük, hogy a pénzzel ők játszottak itt a piros, hol a pirost.
Ti nem hallottátok, hogy a szocik a hibások?
Amúgy igazatok van, távozniuk kellene! De felszólítás nélkül is meg kellett volna tenniük!
Manhattan
Szerintem a Jobbik fő feladata, hogy elterelje a figyelmet a Fidesz gazemberkedéseiről...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.