Az MSZP brokerugy.hu néven honlapot indított, hogy segítséget nyújtson a Quaestor-ügy károsultjainak – közölte az ellenzéki párt elnökhelyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Gőgös Zoltán beszélt arról is: azért, mert a gazdák pénzét is eljátszotta a kormány, az a minimum, hogy a miniszterelnök távozik. 

A szocialista képviselő közölte: a honlapon várják a bejelentéseket, illetve ingyenes jogsegélyt nyújtanak.

Úgy fogalmazott, "soha senkitől nem kértünk tagkönyvet, nem kérdeztük meg milyen vallású, mindenkinek segíteni akarunk".

A Quaestor-károsultak közösségének a vezetője az érdekképviseleti vezetőként is ismert Pad Ferenc, az MSZP tapolcai jelöltje – mondta.

Megjegyezte, az elmúlt két hétben 2500-an jelentek meg az MSZP irodáiban, ahol megkapták a Quaestor-ügyben a feljelentéshez kapcsolódó dokumentumokat.

Közölte azt is, hogy a honlap majd kibővül "a földmutyival" kapcsolatos ügyekkel is.

Gőgös Zoltán azt mondta, április 11-én Budapesten, a Batthyány-örökmécseshez várják a károsultakat, nemcsak a brókerbotrány károsultjait, hanem mindenkit, aki a Fidesz kormányzása károsultjának érzi magát.

Ismét szorgalmazta a brókerügy összes károsultjának kártalanítását. Azzal összefüggésben, hogy az Állami Tartalékgazdálkodási Intézet (TIG) 410 millió forintja veszett oda a Hungária Értékpapír Zrt. bukása miatt, Gőgös Zoltán közölte, ennek pótlásáról azonnal gondoskodni kell, mert a TIG forrásai a katasztrófák elhárításához, illetve a kisebb piaci zavarok kezeléséhez szükségesek.

Közölte, azért, mert a gazdák pénzét is eljátszották, az a minimum, hogy a miniszterelnök távozik.

A politikus, aki pártja Veszprém megyei elnöke is, reagált arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztás kampányában. Gőgös Zoltán szerint ha így lesz, akkor a kormányfő egyet tehet: bejelenti, óriási hiba volt két évvel ezelőtt megszüntetni az aktív ellátást a tapolcai kórházban, és azt újraindítják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.