A Magyar Liberális Párt szerint a brókerbotrányban nem a kormány vált egy csaló áldozatává, hanem Magyarország lett egy "csaló és dilettáns kormány" áldozata.

Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt gazdaságpolitikusa erről szombaton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Hangsúlyozta, a kormány komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy áldozatként tüntesse fel magát a brókerbotrányban, holott a "Quaestor ezer szállal kötődik a Fideszhez". Bodnár Zoltán szerint egyre több információ szól arról, hogy "ez a kapcsolat időnként kifejezetten törvénytelen is". Példaként említette, hogy a Külügyminisztériumhoz tartozó kereskedőház milyen körülmények között kapta vissza a Quaestorból a befektetését.

A liberális politikus közölte, Matolcsy Györgynek, a jegybank elnökének a nyilvánosság előtt kellene elismernie, milyen hibákat követett el az általa vezetett felügyelet az elmúlt másfél évben.

Bodnár Zoltán emellett ismételten felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy súlyos kötelezettségszegés címén kezdeményezze Matolcsy György és Windisch László jegybanki alelnök felmentését.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Hozzátenném, nem csak a liberálisok szerint. Mindenki szerint, akinek fontos a tisztesség.
human
A 444 cikke szerint nincs józan érv a mellett, hogy egy reménytelen futballt miért kell támogatni. Szerintük pénzmosás gyanús a foci mánia.
Én a "profi" focit a sportok fekete lyukjának tartom. Be megy a sok milliárd közpénz, de ki soha nem jön belőle egy fillér sem.
Amit egyedül támogatnék az a szegény gyerekek számára is elérhető köztéri füves pálya biztonságos kapuval és a kisvárosi hobby foci. És ezekből minden városba, faluba egy. Az valóban közösségi élmény. A luxusstadionokat meg egyenlőre felejtsük el.
kkalman
Ha csak a liberálisok szerint lenne Magyarország egy csaló, dilettáns kormány áldozata, az is nagy baj lenne. De a választópolgárok nagy többsége szerint is, és a qrmány mégis a helyén marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.