Hiába kérdezte az MSZP-s Tóth Csaba Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert ma a parlamentben arról, hogy milyen megfontolásból bízták a közpénzt a Quaestor-cégcsoportra, kinek milyen rendszeres előnye volt az üzletkötésekből, nem derült ki.

Lázár ehelyett azt válaszolta: 2002 és 2010 között 300 milliárd közpénz bíztak brókercégekre, ebből 4,8 milliárd jutott a Quasterhoz. Arra bíztatta a képviselőt, hogy nézzen utána, miért kellett ennyi közpénzt brókerekre bízni állami pénzügyi műveletekre az előző kormányok alatt.

Önök kockáztattak, ugyanakkor a külügyi tárca az állampapírokat visszakapta, s kamat azért nem jár, mert egyoldalúan mondta fel a szerződést. A nagybefektetők sorsáról a kárvallottaknak, a kormánynak, a nemzeti banknak és minden érintettnek – így a Quaestornak is – közösen kell döntenie, és a felelősséget viselnie

- fogalmazott a miniszter, így arra továbbra sincs válasz, hogy a Fidesz-KDNP 2010-es hatalomra kerülése óta pontosan mennyi közpénz volt a cégeknél.

Tarsoly parlamenti belépőjét is elmagyarázta

Lázárt később Tarsoly Csaba parlamenti belépőjéről is kérdezték, erre annyit mondott, hogy Tarsoly azért kapott belépőt, mert kért. Szüksége volt rá a kereskedőházakkal kapcsolatos ügyek intézése miatt. Az pedig, hogy Tarsoly méltatlan a bizalomra, csak később derült ki.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Micsoda hazugság, Janika !!!

"... a külügyi tárca az állampapírokat visszakapta,..."
Egy büdös francot !!! Nem állampapirokat, hanem
készpénzt ( cash ) 3,8 milliárdot markolt fel a
külügyes gúnárka, a Vezér utasítására !!!
Azaz 3.800.000.000.- HUF !!!
Janika, az irigység, vagy a tájékozatlanság ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
CCarháziak...Nem papirokat,,hanem készpénzt kaptak vissza.
1magyar
Nincs is ahhoz semmi köze a népnek,aki a tulajdonos,aki befizette!!!
alterego56
Lázár úr ha már 2002 és 2010 közötti időszakot emlegeted, szót ejthetnél Hódmezővásárhely 20 milliárd forint fölötti adósságáról ami polgármesterséged idején aktív közre működéseddel jött létre. Beszélhetnél arról is hogy mindehhez mi köze van annak a 69 millió svájci franknak (CHF) amit voltál szíves devizaspekulációs célzattal a köz "javára" megforgatni. Ennek sem ártana utána nézni, erre is biztathatnád Tóth Csaba Mszp-és képviselőt.
Abban egyet értek hogy az MNB-nek is felelőssége van a Qaestor ügyben. Remélem nem csak anyagi hanem személyi konzekvenciái is lesznek a dolognak.
human
Miért várnánk el ilyet Lázártól. Bíróság kötelezte rá, hogy számoljon el kire és mire költött milliókat luxusszállóban. Nem tette meg. Hát nem csoda, hogy most sem vall színt.
Azt meg fogadjuk el, hogy ebben az országban csalás, lopás csak 2002 és 2010 közt volt. Következésképpen pazarlás lenne a fidesz kormányok időszakát vizsgálni.
kakaósbögre
elnézést,kérhetnék valami szavahihetőbbet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.