A fideszes képviselő, Boldog István javaslata szerint másfélszeresére emelné a kistelepülések polgármestereinek fizetését – derült ki az RTL Klub híradójából. Most ugyanis van olyan település, ahol a polgármester alig keres többet, mint a közmunkások.

Ám pont a Fidesz-KDNP kormány volt, aki drasztikusan csökkentette a települések vezetőinek a bérét tavaly, az őszi önkormányzati választások előtt. Ezért a Fidesz-frakció már most jelezte, nem ért egyet képviselőjük javaslatával. Azt írták közleményükben, a kérdést már korábban tárgyalták és sem akkor, sem most nem támogatják a javaslatot.

A DK szerint az ötlet jó, de azt is tudni kéne, honnan lehetne rá pénzt teremteni.

Az RTL Klub hiába kereste Boldog Istvánt az indítvánnyal kapcsolatban, nem kívánt nyilatkozni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@papa.49: Szerintem legyenek megfizetve. Persze egy kis településen nem kell 300 ezres fizetés, de azért mégsem minimálbéren kellene tartani őket.
papa.49
@human: Nem minimálbéren, hanem társadalmi munkába végezzék el, egyébiránt meg mi a francnak minden kis falunak 50.300 lakosra egy polgi, egy elöljáró oszt. jónapot...
papa.49
Helyesen, 50-300 lakosra...A másik miért nem lehet átvenni a német, vagy az osztrák pédát, ahol hasonlóan nem a poszt számít hanem hogy az ott lakókkal együtt ott él, és az elöljáróság mellett gazdasági tevékenységet is folytat, abból él...
santó
Na, ne!Ezer fő alatti (605)településen a polgármester úgy kap 300 ezer forint fizetést, hogy nincs iskola,óvoda, orvosi rendelő. Van egyetlen egy épület ami faluház és hivatal is egyben. Ebben vagy egy személy, aki a kulturális ügyeket intézi és egy másik, aki a körjegyzőség alkalmazottja a polgármesteri ügyeket intézi. A polgármester feladata talán annyi, hogy az út és járdaépítéshez árajánlatot kérjen a vállalkozóktól és megbeszélje a munka menetét és egyéb számára fontos dolgokat. Ja, a gépkocsi költségtérítést felveszi, miközben az önkormányzat autójával járkál. Majd elfelejtem. a havi katefériát, a 13. havi jutalmat. Mindezt napi 2-3 óra bent tartózkodásért, ami legtöbb esetben annyi, hogy elolvassa a napi újságot, elintézi a saját ügyeit és átnézi azt a 4-5 iratot (postai és hivatal által előkészített anyagot). Ezt követően nyugodtan dolgozik a saját gazdaságában. Ezért érdemel csak közmunkás bért. Igaz szerintem még az is sok. Miért engedik ezt fölállásban? Na, ez a közpénz elpocsékolása!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.